GeriEt Yemeği Tarifleri Ayvalı kavurma tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ayvalı kavurma tarifi

Ayvalı kavurma tarifi

Ayvalı kavurma olur mu demeyin? Ülkemizin birçok yerinde olduğu gibi Diyarbakır'da da et ve meyvenin lezzetlerinin tek tabakta buluştuğu tarifler var. Oldukça basit olan ayvalı kavurma için tek yapmanız gereken etleri kavurup içine ayva eklemek işte hepsi bu kadar. Klasik yemeklerden sıkıldıysanız ve farklı tatlar denemek isterseniz güzel bir fikir olabilir. Şimdiden kolay gelsin.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram kemiksiz kuşbaşı et (koyun)
  • 2 adet orta boy ayva
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

Ayvalı kavurma tarifi Nasıl yapılır?

Sac kavurma tavasına etleri yıkamadan koyup suyu çekinceye kadar pişirin.

Ayvaları yıkayıp kabuklarını soymadan iri küpler halinde doğrayın.

Etin içine koyun ve tuz ilave edip sık sık karıştırarak kavurun.

Et yağsız ise 2 yemek kaşığı tereyağı ilave edin. 

İnce ekmek üzerine koyarak servis yapın.