GeriKahvaltılık Tarifleri Ayva reçeli tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ayva reçeli tarifi

Ayva reçeli tarifi

Kahvaltılarınızın vazgeçilmez olacak lezzetli reçel tarifi.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 kilogram ayva
  • 6 su bardağı toz şeker
  • 7-8 adet karanfil
  • 2-3 çubuk tarçın
  • 1 limon suyu
  • 8,5-9 su bardağı su

Ayva reçeli tarifi Nasıl yapılır?

Ayvaları güzelce yıkayın ve kabuklarını soyun. Küp küp doğrayın. Geniş bir tencereye koyduğunuz suyun içine atın. 5-6 adet ayva çekirdeği ve tarçın ile karanfili de suya koyun. Orta hararetli ateşte su kaynayıncaya kadar pişirin.

Su kaynayınca hemen şekeri ekleyin. Ara ara karıştırın. Rengi dönüp pembeleşmeye başladığında reçel olmaya yakındır. Suyun çekmesini beklemeyin. Biraz yoğunlaşıp kıvama geldiğinde limon suyunu ekleyin 1-2 dakika daha pişirdikten sonra altını kapatın.