ORTA ZORLUKTA

Ayva reçeli tarifi

Ayva reçeli tarifi

Kahvaltılarınızın vazgeçilmez olacak lezzetli reçel tarifi.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk

Malzemeler

  • 2 kilogram ayva
  • 6 su bardağı toz şeker
  • 7-8 adet karanfil
  • 2-3 çubuk tarçın
  • 1 limon suyu
  • 8,5-9 su bardağı su

Hazırlanışı

Ayvaları güzelce yıkayın ve kabuklarını soyun. Küp küp doğrayın. Geniş bir tencereye koyduğunuz suyun içine atın. 5-6 adet ayva çekirdeği ve tarçın ile karanfili de suya koyun. Orta hararetli ateşte su kaynayıncaya kadar pişirin.

Su kaynayınca hemen şekeri ekleyin. Ara ara karıştırın. Rengi dönüp pembeleşmeye başladığında reçel olmaya yakındır. Suyun çekmesini beklemeyin. Biraz yoğunlaşıp kıvama geldiğinde limon suyunu ekleyin 1-2 dakika daha pişirdikten sonra altını kapatın.

Bu tarif mutfakvetatlar.blogspot.com yazarı Selma Mollaoğlu'na aittir.

reçel tarifleri ayva reçeli tarif