GeriEt Yemeği Tarifleri Avcı usulü biftek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Avcı usulü biftek tarifi

Avcı usulü biftek tarifi

Kuru soğan, mantar ve baharatlarla hazırlanan lezzetli bir kır yemeği damağınızı şenlendirmeye geliyor: Avcı usulü biftek… Özellikle yanında pilav ya da patatesle doyulmaz bir tada ulaşan avcı usulü bifteği herkes mutlaka denemeli.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 antrikot biftek
  • 150 gram mantar
  • 1 adet sarı biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 diş sarımsak
  • 4 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Avcı usulü biftek tarifi Nasıl yapılır?

Bir tavada bifteklerin her iki tarafını da hafif renk değiştirinceye kadar mühürleyin.

Soğan ve sarımsakların kabuklarını soyup ince kıyın.

Biberleri jülyen kesin, mantarları doğrayın.

Ayçiçeği yağını tavaya aktarın.

Mantar, soğan, sarımsak ve biberleri soteleyin.

Domateslerin kabuklarını soyup küp doğrayarak ilave edin.

Bir iki dakika pişirdikten sonra tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi ilave edin.

Biftekleri ısıya dayanıklı bir kaba alın.

Üzerine hazırladığınız harcı döküp, rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin.

180 dereceye ayarladığınız fırında 25 dakika pişirip sıcak servis yapın. Afiyet olsun…