KOLAY

Aşotu çorbası tarifi

Aşotu çorbası tarifi

Erzurum’a ait enfes bir çorba, aşotu çorbası. Hem çok lezzetli hem de kolayca hazırlanan bu enfes çorbayı denemek isterseniz, aşotu çorbası tarifimiz bütün detaylarıyla hemen aşağıda…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış buğday
  • 1,5 litre su
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 adet kuru soğan
  • Sıvı yağ
  • Yarım su bardağı kişniş
  • Tuz

Hazırlanışı

Öncelikle buğdayı ve suyu bir tencerede kaynatmak için ocağın üzerine alın.

Çorbanın terbiyesini hazırlamak için yoğurdu derin bir kasenin içine alın.

Yumurtanın sarısını ve unu da yoğurdun yanına ilave ederek güzelce çırpın.

Bu sırada zeytinyağını bir tavaya alın.

Soğanları da zeytinyağının yanına ilave ederek pembeleşinceye kadar kavurun.

Çorbanın suyu kaynadıktan sonra, suyundan 2 kaşık alıp yoğurtlu karışımının içine yavaşça ilave edin.

Daha sonra yoğurtlu terbiyeyi yavaşça çorbanın içerisine dökün.

Son olarak kişnişi de ilave edin.

Pembeleşen soğanları da çorbanın içine ilave edip 5 dakika kadar kaynattıktan sonra çorbanız hazır.

Hemen servis edebilirsiniz, afiyet olsun.

Fotoğraf: Ingimage

aşotu çorbası tarifi yöresel lezzetler çorba tarifleri