GeriTatlı Tarifleri Aslan sütü tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Aslan sütü tatlısı tarifi

Aslan sütü tatlısı tarifi

Tel şehriyeyle ve sütle hazırlanan enfes bir tatlı, aslan sütü tatlısı. Hazırlanması oldukça pratik olan bu tatlıyı denemek isterseniz, leziz aslan sütü tatlısı tarifimiz bütün detaylarıyla hemen aşağıda…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı tel şehriye
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı çekilmiş fındık
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi

Üzeri için:

  • Tarçın
  • Fındık içi

Aslan sütü tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Tel şehriyeyi ve tereyağını yapışmaz tavaya alın.

Şehriyelerin rengi değişene kadar tereyağında kavurun.

Süt, toz şeker, nişasta ve unu bir tencerenin içinde birleştirin.

Orta ateşte çırparak muhallebiyi pişirin.

Çekilmiş fındıkları da muhallebinin içine ekleyip karıştırın.

Daha sonra Hindistan cevizini ve kavurduğunuz tel şehriyeleri de tencereye ilave edip güzelce karıştırın.

Orta boy cam bir kabın içini hafifçe ıslattıktan sonra muhallebiyi cam kabın içine dökün.

Böylece tatlıyı çıkarırken zorlanmayacaksınız.

Aslan sütü tatlınızı buzdolabında 4-5 saat beklettikten sonra üzerini dilediğiniz gibi tarçın ve fındıklarla süsleyip dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.