ORTA ZORLUKTA

Arpa şehriye pilavı tarifi

Arpa şehriye pilavı tarifi

Lezzetli bir şehriye pilavı. İçerisine değişik sebzeler ekleyerek de hazırlayabilirsiniz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Malzemeler

  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 1 buçuk yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Kaynar su

Hazırlanışı

Arpa şehriyeleri bir tencerede, tereyağı ile rengi dönene kadar iyice kavurun. Üzerini 1 santimetre geçecek kadar kaynar su ve tuz ekleyip, kapağı kapalı olarak suyunu çektirin. Suyunu çeken pilavın altını kapatın ve karıştırın. Yarım su bardağı kaynar suyu pilava ekleyip, kapağı kapalı şekilde 15 dakika demlendirin ve servis yapın.


pilav pilav tarifleri tarif