GeriRamazan Tarifleri Arnavut ciğeri tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Arnavut ciğeri tarifi

Arnavut ciğeri tarifi

Sakatatlarla yapılan et yemeklerinin en güzellerinden Arnavut ciğerini iftar sofranızda konuk etmeye ne dersiniz? Yapılışı da oldukça kolay olan Arnavut ciğeri, ailece zevkle yiyebileceğiniz çok nefis çok da bereketli bir yemek.

  • Yağda
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet koyun ciğeri
  • Yarım su bardağı un
  • 1 çorba kaşığı kırmızı biber
  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 4 adet büyük soğan
  • 3 adet patates
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım çorba kaşığı kırmızı pul biber
  • Tuz

Arnavut ciğeri tarifi Nasıl yapılır?

Üstünün zarları soyulmuş ve küp küp doğranmış ciğerlere tuz ve kırmızı biber koyarak karıştırın.

Bir tavaya 1 bardak ayçiçeği yağı koyun ve kızdırın.

Yağ kızınca ciğerleri unlayarak azar azar atın.

1 dakika kadar daha pişince çıkarın ve bir kaba koyun.

Ciğerlerin tamamı böyle pişirildikten sonra patatesleri de küp küp doğrayıp, aynı şekilde kızartın ve ciğerlerle karıştırın.

Soğanları yarım ay biçiminde doğrayın.

Bir kapta tuzladıktan sonra yıkayıp suyunu süzün.

Kıyılmış yarım demet maydanoz ve yarım kaşık pul kırmızı biber ile karıştırarak ciğer tabağının kenarına garnitür olarak koyun ve servis yapın.