GeriBörek Tarifleri Arnavut böreği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Arnavut böreği tarifi

Arnavut böreği tarifi

Arnavutların tadına doyulmaz geleneksel böreğini evde hazırlamaya ne dersiniz?

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

    Hamur için:
    • 500 gram un
    • 1 paket instant maya
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 150 gram margarin
    • Yarım su bardağı sıvı yağ
    İç harç için:
    • 500 gram patates
    • 1 adet kuru soğan
    • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
    • 1 çay kaşığı kırmızı biber
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 1 tatlı kaşığı tuz

    Arnavut böreği tarifi Nasıl yapılır?

    Bir kabın içinde unu eleyin, üzerine tuz ve maya ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hazırlanan hamuru 12-14 bezeye ayırın. Her bezeyi yemek tabağı büyüklüğünde açın. Açılan hamurun üzerine eritilmiş ve sıvı yağ eklenmiş karışımdan 1-2 yemek kaşığı koyarak katlayın. Hamurların 6-7 tanesini birbirinin içine katlayarak bir hamur elde edin. Diğer kalan bezeleri de aynı şekilde yağlanıp bir hamur daha hazırlayın. Elde edilen yağlı hamurları dinlendirin.

    Bu arada böreğin içini hazırlayın. Patatesleri rendeleyin, üzerine 1-2 yemek kaşığı yağ ve ince kıyılmış kuru soğanı koyup kavurun. Bu arada dinlenen hamurlardan bir tanesini fırın tepsisi büyüklüğünde açın, yağlanan tepsiye yayın, üzerine hazırlanan içi koyun. İkinci parçayı da aynı şekilde açıp için üzerine koyun, alttaki parça üstekinin üzerine gelecek ve kenar yapacak şekilde kapatın. Üzerini iyice yağlayıp sıcak fırında nar gibi kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.