ORTA ZORLUKTA

Arancini tarifi

Arancini tarifi

İtalyan mutfağının sofralarımıza kadar ulaşan lezzeti arancini. Onun için içli köftenin yurt dışındaki muadili diyebiliriz. Dilediğiniz boyutlarda yapabileceğiniz bu lezzetli pirinç toplarının tarifi denemek isteyenler için bütün detaylarıyla hemen aşağıda…

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı haşlanmış pirinç
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
  • 1 su bardağı un
  • 1 litre tavuk suyu
  • 1 adet mozzarella peyniri
  • Yarım kuru soğan

Hazırlanışı

Kuru soğanı ince ince doğrayın.

Yapışmaz bir tavaya zeytinyağını dökün ve soğanları kavurmaya başlayın.

Daha sonra pirinci ve tavuk suyunu ilave edin. Pirinçler suyunu çekinceye kadar bekleyin.

Suyunu çeken pirinci soğumaya bırakın.

Daha sonra içine parmesan peynirini ve yumurtayı ilave edin. Karışımı iyice yoğurun.

Yoğurduğunuz karışımı küçük toplar halinde yuvarlayın.

Daha sonra yuvarladığınız pirinç toplarını önce una daha sonra yumurtaya bulayın.

En son mozzarella peynirlerine bulayın ve topları tavada kızartın.

Pirinç toplarını güzelce sararana kadar kızartın.

Pişen topları dilediğiniz baharatlarla çeşitlendirerek servis edebilirsiniz.

Fotoğraf: Ingimage

arancini nedir arancini tarifi arancini nasıl yapılır italyan mutfağı