GeriTatlı Tarifleri Antep fıstıklı Hindistan cevizli güllaç tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Antep fıstıklı Hindistan cevizli güllaç tarifi

Antep fıstıklı Hindistan cevizli güllaç tarifi

Ramazan ayının vazgeçilmez tatlısı güllaç Antep fıstığıyla bir başka güzel.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 8 adet güllaç yaprağı
  • 6 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • Yarım su bardağı gül suyu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı dövülmüş fındık
  • 1 çay bardağı toz Antep fıstığı
  • 1 çay bardağı kiraz şekeri

Antep fıstıklı Hindistan cevizli güllaç tarifi Nasıl yapılır?

Tencereye sütü şekeri koyup sıcaklığı parmağınızın dayanacağı kadar olana dek pişirin. İçine vanilyayı ve gül suyunu ekleyip karıştırın.

Bir tepsiye güllaçları alın. Hazırladığınız sütü kepçe yardımıyla üzerine gezdirin. İkinci kat güllaç yaprağı serin yine şekerli ılık sütten gezdirin. Üçüncü kat güllacı da koyup iri dövülmüş fındığı arasına serpin tekrar üzerine güllaç koyun. Sütü gezdirin, bir yaprak daha koyun ve yine sütü gezdirin.

Hindistan cevizi serpin. Tekrar güllaç yaprağı koyup süt gezdirin. Sütü biraz çekince kare kare dilimler halinde kesin.

Buzdolabında bir saat bekletin fındık, Antep fıstığı ve kiraz şekeri ile üzerini süsleyin ve soğuk servis yapın.