GeriMeze Tarifleri Antakya usulü çiğ köfte tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Antakya usulü çiğ köfte tarifi

Antakya usulü çiğ köfte tarifi

Türkiye’nin güney yörelerinde sık sık karşımıza çıkan çiğ köfte özellikle Şanlıurfa, Gaziantep ve Hatay’ın mutfaklarında önemli bir yere sahiptir. Üstelik her yörenin çiğ köfte tarifi de diğerlerinden biraz farklıdır. Biz bu kez Antakya usulü çiğ köfte yapalım dedik, meraklısı için tarifini de aşağıda paylaştık. Çok beğeneceksiniz, mutlaka deneyin…

  • Çiğ
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet kuru soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 300 gram yağsız kırmızı et
  • 1 çorba kaşığı dövülmüş biber veya biber salçası
  • 300 gram köftelik bulgur
  • Kimyon
  • Ceviz
  • Tuz
  • Yarım su bardağı su
  • 300 gram kıyma

Antakya usulü çiğ köfte tarifi Nasıl yapılır?

Bulguru ayıkladıktan sonra derin bir kaba alıp üzerine sıcak suyu ekleyin ve üzerini kapatıp kabarmasını bekleyin.

Eti mümkünse ahşap bir tokmakla döverek, mümkün değilse öğütücüde çektirerek macun haline getirin.

Soğanı rendeleyin ve biberle birlikte bulgura ilave edin.

Kimyonu ve tuzu da ekleyip elinizle güzelce yoğurun.

Gerekirse biraz su ilave edin ancak çok sulu olmamasına dikkat edin.

Dövdüğünüz eti de bulgura ilave edin ve 1-1,5 saat boyunca iyice yoğurun.

Yeterince yoğurunca çiğ köftelere şekil verip tabağa ortası boş kalacak şekilde dizin.

Bu esnada kıymayı ayrı bir tavada kavurun.

Ardından içine dövülmüş ceviz, karabiber ve tuz ekleyin.

Cevizli kıymayı da çiğ köftelerin ortasındaki boşluğa yerleştirin.

Üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirip servis yapın. Afiyet olsun…