ORTA ZORLUKTA

Ananaslı tart tarifi

Ananaslı tart tarifi

Bayılarak yediğimiz ananaslı tartın evde yapımı artık çok daha kolay...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 2 bardak un
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 kutu dilimlenmiş ananas konservesi
Krema için:
  • 1 bardak ananas suyu
  • 6 yemek kaşığı hazır çiğ krema
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 1 paket vanilya
Jöle için:
  • 1 paket tart jölesi
  • 2,5 bardak su
  • 2 yemek kaşığı şeker

Hazırlanışı

Ananas suyu, krema, şeker ve mısır nişastasını çırpın. Yumurta sarısıyla birlikte muhallebi kıvamında pişirin. Altını kapattıktan sonra vanilyayı ekleyin. Kenarda soğutun.

Şekerle suyu eritip, jöleyle bir taşım kaynatın. Soğuyana kadar karıştırın.

Tereyağıyla unu yoğurun. Yumurta, yoğurt ve kabartma tozunu atın. Yumuşak bir hamur elde edin. Yağlanmış tart kalıbına yerleştirin. Fırında pişirin.

Ters çevirerek servis tabağına alın. Kremasını üzerine dökün. Soğumasını bekleyin. Ananas dilimlerini şekilli biçimde yerleştirin. Üzerine hazırladığınız soğumuş jöleden kaşıkla yavaş yavaş dökün. Dolapta beklettikten sonra servis yapın.



hamur işi yemek tarifleri tatlı tarifleri

Lezizz Öneriler