USTA İŞİ

Analı kızlı çorbası tarifi

Analı kızlı çorbası tarifi

Çorba denince akan sular durur ama analı kızlı çorbadan birkaç fersah ötede bir lezzet. "Analı kuzulu" diye de bilinen ve içinde içli köfteler, nohut ve parça et bulunan bu nefis lezzet Adana yöremize aittir. Genellikle nesilden nesle öğretilen bu lezzetli çorbayı siz de evinizde yapmak isterseniz tarifimize bir göz atmanızı tavsiye ediyoruz.

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk

Malzemeler

Köftelerin dış katmanı için:

  • 1,5 su bardağı ince bulgur
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • 3 yemek kaşığı un
  • Ilık su

İçi için:

  • 200 gram kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • Toz kırmızı biber
  • Tuz
  • Karabiber

Çorba için:

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 200 gram haşlanmış et
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Sıvı yağ
  • Tuz

Hazırlanışı

Bulguru az miktarda ılık suyla ıslatın. Biraz yumuşayınca içine salça ve tuz ekleyin. Elinizi ıslatıp yoğurmaya başlayın. Yumuşamaya başlayınca içine yumurta ve unu da ekleyip içli köfte hamuru kıvamına gelene kadar yoğurun.

Soğan ve kıymayı bir tavada kavurun. Tuz, karabiber ve toz kırmızı biberini de ekleyip altını kapatın ve soğuması için bir kenara alın.

Bulgurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. İçli köfte gibi şekillendirip içine kıymalı harçtan doldurun ve kapatın.

İÇLİ KÖFTE NASIL YAPILIR? TÜM PÜF NOKTALARI İÇİN TIKLAYIN

Kıymanız bittikten sonra artan bulgurdan da misket boyunda köfteler yapın.

Suyu kaynatın. İçine yarım limonun suyunu ve tuz ekleyin ve köfteleri içine atın. Haşlanıp pişince çıkarıp kenara alın.

Başka bir tencereye biraz sıvı yağ ve salça koyup haşladığınız eti ve nohudu soteleyin. Üzerine et suyu ekleyip sos kıvamına gelene kadar kaynatın. Son olarak haşladığınız köfteleri de ekleyip bir taşım daha kaynatın. Yemeğiniz hazır!


analı kızlı analı kızlı çorbası tarifi analı kızlı nasıl yapılır analı kuzulu çorba tarifleri yöresel lezzetler Adana yemekleri Adana mutfağı