GeriSebze Yemeği Tarifleri Aloo tikki tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Aloo tikki tarifi

Aloo tikki tarifi

Geleneksel Hint mutfağının vejetaryen yemeklerinden olan aloo tikki besleyici sebzelerden oluşan bir köfte aslında. Halk arasında patates köftesi olarak da bilinen aloo tikki, düşük kalorili olduğu için diyet yapanların da menülerine ekleyebilecekleri bir yemek. Sizler için aloo tikki’nin nasıl yapıldığını araştırdık. İşte bu pratik ve lezzetli yemeğin malzemeleri ve tarifi…

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet büyük boy patates
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tutam karabiber
  • Yarım çay kaşığı zencefil
  • Yarım çay kaşığı garam masala
  • Bir tutam kırmızı biber
  • Kızartmak için sıvı yağ

Aloo tikki tarifi Nasıl yapılır?

Patatesleri ve havuçları önceden haşlayıp soğutun.

Ardından bir kaba alıp iyice ezin.

Bütün baharatları sebzelere ekleyin ve iyice yoğurun.

Kıvama gelen karışımdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve kızdırılmış sıvı yağda kızartın.

Kızarmış köfteleri sıcak servis edin. Afiyet olsun.