GeriMutfak Tüyoları Alinazik nasıl yapılır? Gaziantep mutfağından Alinazik kebabının yapılışı ve püf noktaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Alinazik nasıl yapılır? Gaziantep mutfağından Alinazik kebabının yapılışı ve püf noktaları

Alinazik nasıl yapılır? Gaziantep mutfağından Alinazik kebabının yapılışı ve püf noktaları

Lezzetiyle herkesi büyüleyen Alinazik, Gaziantep mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Görüntüsüyle gözlerinizi şenlendirecek, lezzetiyle de karnınızı bayram ettirecek olan alinazik nasıl yapılır? Alinazik yaparken nelere dikkat edilmelidir? Alinazik yapımının püf noktaları nelerdir? Bu soruların bütün cevapları ve alinazik tarifimiz bütün detaylarıyla hemen aşağıda…

4 kişilik alinazik yapmak için ihtiyacınız olan malzemeleri hazırlamakla başlayın.

250 gram kuşbaşı doğranmış et
50 gram tereyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
2 çay kaşığı tuz
3 adet patlıcan
1 kase sarımsaklı yoğurt
Sosu için:
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Tereyağı

Bütün malzemeleriniz hazırsa alinazik yapmaya başlayın.

Tereyağını derin bir tavanın içine alın. Sarımsağı tavaya ilave edip soteleyin. Daha sonra tavaya kuşbaşı doğranmış etleri ilave edin ve güzelce karıştırın.

Tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık 6 dakika etler suyunu salana kadar ağır ağır pişirin ve yumuşacık olmasını sağlayın.

Kuşbaşı etler doğrandıktan sonra tavaya salça, toz kırmızı biber ve 1 çay kaşığı tuzu ekleyip ocaktan alın. Etleriniz hazır.

Alinazik yemeğinin tabanını hazırlamaya başlayın. Patlıcanlara bıçak yardımıyla minik delikler açın. Fırında ya da ocak üzerinde közlemeye başlayın. Közlenmiş patlıcanları kesme tahtasının üzerine alın.

Patlıcanları keskin bir bıçak kullanarak dövün. Dövme aşamasında üzerlerine 1 çay kaşığı tuzu serpiştirin.

Közlenmiş patlıcanları iyice ezdikten sonra bir kaseye alın. Üzerine sarımsaklı yoğurdunu ilave edin ve güzelce karıştırın.

Daha sonra kırmızı toz biber ve tereyağını kullanarak sosunu yapmaya başlayın. Tereyağı ve kırmızı toz biberi sos tavasının içine alın. Kısık ateşte hafifçe kavurun. Sosunuz hazır.

Yoğurtlu patlıcanlı karışımı servis tabağınızın içine alın. Yoğurtlu karışımın ortasını kaşık kullanarak çukurlaştırın. Hazırladığınız etleri çukurun üzerine yerleştirin. Alinazik hazır, Üzerine sosunu döküp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yoğurdun üzerine etleri çok sıcakken aktarmamaya özen gösterin. Çok sıcak et, yoğurdun sulanmasına neden olabilir.

Alinazik yemeğini dilerseniz, satır eti veya kıyma kullanarak da hazırlayabilirsiniz.

Et 101Et pişirirken nelere dikkat edilmeli? Et pişirmenin püf noktaları nelerdir? Et pişirirken yapılan yanlışlar nelerdir? Et nasıl marine edilmeli? İşte et pişirmenin bütün püf noktaları...
Yorumları Göster
Yorumları Gizle