ORTA ZORLUKTA

Alaca çorba tarifi

Alaca çorba tarifi

Buğday, nohut ve mercimeğin tarhun otunun enfes aromasıyla buluştuğu leziz bir çorba, alaca çorba. Gaziantep’in zengin mutfağından çıkan alaca çorba o kadar doyurucu ki yalnızca bu çorbayla bir öğünü geçirmeniz mümkün. Hazırlanması oldukça pratik olan alaca çorbayı denemek isterseniz, tarifimiz bütün detaylarıyla hemen aşağıda…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • Yarım su bardağı nohut
  • Yarım su bardağı yeşil mercimek
  • Yarım su bardağı aşurelik buğday
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 6 su bardağı su
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tarhun otu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı tarhun otu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı

Kullanacağınız nohut ve buğdayları bir gece önceden ıslatın.

Islattığınız buğday ve nohutu süzün. Buğdayı sıcak su kullanarak ıslatırsanız daha iyi bir sonuç alabilirsiniz.

Nohut, buğday ve yeşil mercimekleri ayrı ayrı kaplarda yumuşayana kadar haşlayın.

Haşladığınız bütün malzemelerin suyunu süzüp bir tencereye alın.

Tencereye 6 su bardağı suyu ekleyin ve ocağın altını açın.

Soğanları küp küp doğrayıp tencerenin içine ekleyin.

Bütün malzemeler kaynayana kadar, tencereyi ara ara karıştırarak pişirin.

Çorba kaynarken, ayrı bir tavada tereyağını kızdırın.

Tavaya salça ve tarhun otunu ilave edin. Hepsini güzelce kavurun.

Kavurduğunuz tarhun otlu sosu kaynamakta olan çorbaya ilave edin.

5 dakika daha kaynatıp tuzunu ve karabiberini ekleyin.

Çorba piştikten sonra altını kapatıp servis kaselerine pay edin.

Ayrı bir tavada zeytinyağını kızdırın.

Kızgın zeytinyağının içine tarhun otu ekleyin ve biraz kavurduktan sonra kaselere koyduğunuz çorbaların üzerinde gezdirin.

Çorbanız hazır. Hemen sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Fotoğraf: Ingimage

çorba tarifleri yöresel lezzetler bakliyatlı çorbalar