ORTA ZORLUKTA

Ahududulu krema tatlısı tarifi

Ahududulu krema tatlısı tarifi

Ahududunun tadını oldukça yoğun hissedeceğiniz pratik bir tat...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 3 adet yaprak jelatin
  • 450 mililitre krema
  • 200 mililitre süt
  • 1 paket vanilya
  • 100 gram toz şeker
Sos için:
  • 400 gram ahududu
  • 1.5 çay kaşığı mısır unu
  • 50 gram toz şeker

Hazırlanışı

Jelatinleri içerisinde soğuk su olan yayvan bir kaba alarak 5 dakika bekletin.

Krema, şeker, süt ve vanilyayı bir tencereye alıp ısıtın. Yumuşamış olan jelatin yapraklarını tencereye ekleyin ve jelatinler eriyene kadar karıştırın. 20 dakika kadar bekletin ve servis bardaklarına paylaştırın.

Ahududuları bir tencereye alın ve mısır ununu ekledikten sonra karıştırın. Karışımı orta ateşte 4-5 dakika kadar karıştırın. Ahududu suyunu bırakana kadar pişirin.

Karışımı ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kremalı tatlıların üzerine paylaştırın. Buzdolabında soğutup servis yapın.



tarif kolay pratik lezzetli tatlı

Lezizz Öneriler