ORTA ZORLUKTA

Ahtapot salatası tarifi

Ahtapot salatası tarifi

Ahtapot severler için lezzetli ve doyurucu bir salata tarifi.

  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 1 adet ahtapot
  • 2 dolu çorba kaşığı kimyon
  • 3-4 adet taze soğan
  • Kornişon turşu
  • 1 adet limon
  • Zeytinyağı

Hazırlanışı

Ahtapotu kafasını keserek yıkayın. Eğer kafasını da lezzetli buluyorsanız kafasıyla da haşlayabilirsiniz. Ancak kafasıyla haşlanacaksa içinin iyice temizlenmesinde fayda var. Ahtapotu düdüklü tencerede 20-30 dakika haşlayın. Ahtapotu tencereye koyduktan sonra üzerine kimyon ve üzerini birkaç parmağı geçecek kadar su ekleyin ve orta ateşte pişirin. Ateşten indirdiğiniz tencereyi havası çıktıktan sonra açın ve ahtapotu temizleyin. Ahtapotun bacaklarının üzeri pürüzsüz ve beyaz ise temizleme işlemi bitmiştir.

Temizlenmiş ahtapotun bacaklarını küp şeker büyüklüğünde doğradıktan sonra yeşil soğan ve kornişonları doğrayın. Daha sonra zeytinyağı ve limon ekleyin. Ahtapotun kendi tuzu yeterli olduğundan tuz eklemeye gerek yoktur. Salatayı servis etmeden en az birkaç saat önce limon ve zeytinyağı ile karıştırabilirsiniz.



yemek tarifleri deniz ürünleri lezzet