GeriHamur İşi Tarifleri Ağzı açık tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ağzı açık tarifi

Ağzı açık tarifi

Ağzı açık Afyonkarahisar mutfağına ait bir çeşit hamur işi. İçi kıymalı ağzı açık bir börek olarak tarif edebileceğimiz bu lezzet, özellikle sıcakken yanında ayranla çok güzel gidiyor. Siz de ağzı açık için malzemeleri ve yapılış aşamasını merak ediyorsanız, doğru yere geldiniz. İşte tarifimiz…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 12 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 100 gram don yağı
  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • 500 gram kıyma
  • 1 adet yumurta
  • Yarım demet maydanoz

Ağzı açık tarifi Nasıl yapılır?

Un, tuz ve suyu karıştırıp, kulak memesi kıvamına gelene dek iyice yoğurun.

Hamuru dörde bölüp hazır yufka büyüklüğünde yufkalar açın.

Sıvı yağı ısıtıp içine don yağını ilave edin ve karıştırın.

Yufkaların üzerine bu yağ karışımından sürün.

Yufkaları bohça şeklinde katlayıp yeniden açın ve yeniden yağlayın.

Bu işlemi birkaç kez daha tekrarlayın ve bohça şeklindeki hamuru küçük parçalara bölün.

Diğer tarafta maydanozu incecik kıyın.

Kıyma ve yumurtayla karıştırıp harcını hazırlayın.

Kestiğiniz hamurlardan ortası kalın kenarları ince olacak şekilde ufak yuvarlaklar açın.

Hamurların ortasına kıymalı harçtan doldurup kenarlarını büzerek ortası kıymalı börekler yapın.

Tepsiyi yağlayıp hamurları dizin.

Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.

Tepsiyi fırına verip 40 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun…