GeriKek Tarifleri Ağlayan kek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ağlayan kek tarifi

Ağlayan kek tarifi

Kek çay saatlerinin olmazsa olmaz lezzetlerinin başında geliyor. Son dönemin en popüler keklerinden biri de şüphesiz ağlayan kek. Peki ağlayan kek nasıl yapılır? İşte çok pratik ve lezzetli bir ağlayan kek tarifi…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • Kabartma tozu
  • 1 çay bardağı kakao
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Keki ıslatmak için:

  • 2 su bardağı süt

Üzeri için:

  • 1 paket krem şanti
  • 1 kase iri dövülmüş fındık
  • 1 paket çikolata sosu

Ağlayan kek tarifi Nasıl yapılır?

 

Şeker ve yumurtayı güzelce çırpın. Kalan malzemeleri de ekleyip akışkan bir kek hamuru elde edin. Fırın kabınızı güzelce yağlayıp hamuru içine boşaltın. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında kekinizi pişirin. Çıkarıp soğuması için bir kenara alın.

Bu esnada krem şantinizi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın. Soğuyan kekinizin üzerine önce sütü gezdirin. Ardından krem şantiyi döküp iyice yayın. Onun üzerine de bol miktarda çikolata sosunu dökün. Son olarak arzu ederseniz iri dövülmüş fındıklarınızı serperek kekinizi süsleyin.

Donması için 1-2 saat kadar buzdolabında beklettikten sonra dilediğiniz gibi dilimleyerek servis edebilirsiniz.