GeriMutfak Tüyoları Ağlayan kek nasıl yapılır? Ağlayan kek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ağlayan kek nasıl yapılır? Ağlayan kek tarifi

Ağlayan kek nasıl yapılır? Ağlayan kek tarifi

Her ne kadar kek tarifleri arasında yer alsa da görüntüsü itibariyle pastayı arındıran bir tarif: Ağlayan kek. Küçükten büyüğe herkesin bayılarak tüketeceği ağlayan keki ister beş çaylarında isterseniz de davet sofralarınızda misafirlerinize sunabilirsiniz. Peki, ağlayan kek nasıl yapılır? Ağlayan kek tarifi

Çay saatlerinin vazgeçilmezi olacak ağlayan kek için gerekli malzemeleri ve tarifini derledik. Bitter çikolata ve sıvı krema karışımıyla hazırlanan çikolata sosu yerine hazır çikolata karışımları kullanabilir, sütle hazırlayabilirsiniz.

AĞLAYAN KEK

4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1,5 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı süt
1 paket kabartma tozu
Kreması için:
1 su bardağı süt
1 paket krem şanti
Sosu için:
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı kakao

Yapılışı:

Önce yumurta ve şeker çırpın. Ardından 2 çorba kaşığı sütü ve kakaoyu ilave edin.

Ununu da ilave ederek çırpmaya devam edin. En son kabartma tozunu da ilave ederek güzelce karıştırın.

Hazırladığınız kek hamurunu, yağladığınız dikdörtgen fırın pişirme kabına boşaltın.

Önceden 175 derecede alt üst ısıtılmış fırına koyun. Yaklaşık 30 dakika sonra keki fırından çıkarın.

Bu esnada paketin üzerindeki tarife göre krem şanti hazırlayarak, buzdolabına koyun.

Fırından çıkmış sıcak kekin üzerine, 2 su bardağı sütü gezdirerek boşaltın ve bir kenarda soğumaya bırakın.

Kek soğuduktan sonra önceden hazırlanmış krem şanti üzerine sürün.

Sosu için süt, kakao, su ve unu küçük bir tencereye boşaltın. Çok harlı olmayan ateşte, arada bir karıştırarak pişirin.

Kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra ağlayan kekin üzerine boşaltın.

Buzdolabında biraz beklettikten sonra soğuk olarak servise sunun. Servis etmeden önce üzerine Hindistan ceviz rendesi serpin.

Tek tencerede pişer, bulaşık çıkarmaz: Kıymalı makarnaMakarna öğrenci evlerinin olmazsa olmazı. Bizim Öğrenci Evi’nin menüsünde de bugün kıymalı makarna var. Her şeyi tek tencerede pişirdik, hem bulaşıktan tasarruf ettik hem de makarnanın lezzetini ve besin değerini korumasını sağladık. İsterseniz üzerine yoğurt da gezdirip lezzeti arşa çıkarabileceğiniz kıymalı makarna Sevin Turan’ın yapımıyla huzurlarınızda…
Yorumları Göster
Yorumları Gizle