GeriSalata Tarifleri Afiyan salatası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Afiyan salatası tarifi

Afiyan salatası tarifi

Salatalar sofralarımızın olmazsa olmazlarından. Türkiye’nin her yerinde karşımıza çıkan çoban, mevsim gibi salataların yanı sıra yöresel salatalarımız da mevcut. Bunlardan biri de Afyonkarahisar mutfağına ait olan afiyan salatası. Afiyan, afyonun yöresel dildeki karşılığı; afiyan ise haşhaş bitkisinin tarlada ilk yeşerdiği zaman yapraklarına verilen isim. Bu yöresel salatanın yapılışını merak edenler için ise malzemeler ve tarif hemen aşağıda. Afiyet olsun…

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram taze afiyan
  • 2 adet domates
  • 250 gram yeşil soğan 
  • 1 demet maydanoz 
  • 1 adet limon 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı 

Afiyan salatası tarifi Nasıl yapılır?

Bütün sebzeleri bol suyla iyice yıkayın.

Afiyanı, yeşil soğanı, domatesi ve maydanozu ince ince doğrayın.

Sebzeleri salata kasesinde karıştırın.

Limonu sıkıp suyunu tuz ve zeytinyağı ile iyice çırparak sosunu hazırlayın.

Salatayı servis etmeden önce sosunu üzerine gezdirip karıştırın.

Afiyan salatasına mevsimine göre başka sebzeler de ekleyebilirsiniz.

Salatanıza arzu ederseniz haşlanmış yumurta da ilave edebilirsiniz.