GeriMeze Tarifleri Adana usulü kısır tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Adana usulü kısır tarifi

Adana usulü kısır tarifi

Kısır çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetlerindendir. Türkiye’nin dört bir yanında yapılır ve zevkle tüketilir. Ancak Adana’da yapılan kısır, diğer kısırlardan biraz farklı olarak ince bulgurla değil, kalın pilavlık bulgurla yapılır. Üstelik içine sarımsak eklenir. Siz de çayın yanında ikram etmek için değişik bir tarif arıyorsanız Adana usulü kısırı mutlaka denemelisiniz. Çok beğenceksiniz…

  • Çiğ
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 su bardağı pilavlık bulgur
  • Bulguru ıslatmak için sıcak su
  • Tuz
  • 2 adet kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 3 adet domates
  • 2 adet salatalık
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet limon
  • 1,5 yemek kaşığı biber salçası
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Kimyon
  • Kekik
  • Kuru nane
  • Sumak
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Adana usulü kısır tarifi Nasıl yapılır?

Bulguru bol miktarda sıcak suyla birkaç kez iyice yıkayıp süzün.

Ardından geniş bir kaseye alıp kabarmasına yetecek kadar sıcak su ilave edin ve üzerini kapatıp 15 dakika bekletin.

Bu esnada domates, biber, salatalık ve maydanozu küçük küçük doğrayın.

Soğanları yemeklik doğrayın, sarımsakları iyice ezin.

Soğan ve sarımsakları salçayla birlikte bulgura ilave edin.

Elinizle 5-10 dakika kadar yoğurup kaynaşmalarını sağlayın.

Doğradığınız domates, salatalık, biber ve maydanozu da ekleyin.

Son olarak baharatlar, limon suyu ve sıvı yağı ilave edip hepsini güzelce harmanlayın.

Ilık servis edin. Afiyet olsun!