ORTA ZORLUKTA 06 Ağustos 2018

Adana kebap tarifi

Adana kebap tarifi

Kebaplar arasında adeta bir baş yapıt sayılan Adana kebabı siz de evinizde yapabilirsiniz.

  • Izgarada
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 1 kilogram ince çekilmiş kuzu kıyma
  • 100 gram iç yağı
  • 1 çorba kaşığı acı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 santimetre eninde kebap şişleri

Hazırlanışı

Kıymayı, pul biber ve toz biberle iyice yoğurun. Buzdolabına koyup 1,5-2 saat kadar dinlendirin. Dolaptan çıkarıp tuzunu koyun. Tekrar yoğurun. Yoğurduğunuz kıymadan avucunuzun aldığı kadar parçalar kopararak şişlere tutturun. Elinize yapışmaması için ara sıra avucunuzu ıslatarak bir elinizle şişi tutun, diğer elinizle de kıymayı şişe tutturarak kebabı hazırlayın.

Mangalı yakın. Şişleri ızgaraya dizip iki taraflı olarak pişirin. Sumaklı soğan salatası ve yeşil salata ile sıcak olarak servis yapın.



pratik yemekler pratik yemek tarifleri kebap tarifleri

Size Önerilerimiz