ORTA ZORLUKTA

Ada kek tarifi

Ada kek tarifi

Damak tadınıza yakışacak bir lezzet!

  • Fırında
  • 2 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 büyük çay bardağı sıvı yağ
  • 1 büyük çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma toz
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı koyu kakao
  • 1 fincan keçiboynuzu tozu
  • 1 fincan Hindistan cevizi

Hazırlanışı

Şeker ve yumurtayı havalandırarak çırpın. Yağ, süt, kabartma tozu ve un ile yumuşak bir hamur yapın.

Küçük boy fırın tepsisi veya cam dikdörtgen bir kaba hamuru boşaltın. 180 derecede 20-25 dakika pişirin. Keki soğuması için bekletin. Daha sonra kekin kalınlığına göre kare dilimler kesin.

Diğer yandan 1 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı şeker ve kakaoyu iyice çırpın. Kekin karşılıklı iki kenarı dışında 4 yüzeyi bu sosa yarım santimetre batırın. İstediğiniz yüzeyleri keçiboynuzu tozu ve Hindistan cevizine bulayın. Biraz beklettikten sonra servis edin.

Bu tarif, Birgül’ün Lezzetleri blogunun yazarı Bürgül Erdoğan’a aittir.

tarif kolay pratik tarifler ada kek tarifi tatlı tarifleri