Geriİçecek Tarifleri Acılı ayran tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Acılı ayran tarifi

Acılı ayran tarifi

Türkler olarak milli içeceklerimizden ayranı çok seviyoruz ama bu demek değil ki ayranı farklı malzemelerle renklendirip lezzetini farklılaştırmayacağız. Malatya'da sıklıkla yapılan acılı ayran da bu farklı lezzetlerden biri. Özellikle ramazanlarda vazgeçilmez bir hale gelen acılı ayranı merak ediyorsanız siz de mutlaka denemelisiniz.

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • Bir demet pirpirim
  • 5-6 tane yeşil biber
  • 1,5 kilogram yoğurt
  • Tuz

Acılı ayran tarifi Nasıl yapılır?

Pirpirimi ayıklayıp bir çay bardağı suda iki taşım kaynatın ve süzün.

Yoğurdu çırpın ve aynı miktarda su ekleyip ayran yapın.

Yıkanıp kesilmiş yeşil biberi, haşlanmış pirpirimi ve tuzu ilave edip karıştırın.

İki gün bekletip süzün.

Soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun...