KOLAY

Acılı ayran tarifi

Acılı ayran tarifi

Ayran yaz kış sofralarımızda bulunması şart olan içeceklerden. Köfteden pilava, lahmacundan pizzaya her yemeğin yanına yakışan ayranın bir de acılısı var ki dillere destan. Turşu suyu kullanarak yapılan acılı ayranın tarifini aşağı bırakıyoruz. Siz de mutlaka denemelisiniz.

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Malzemeler

  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Su
  • Yarım çay bardağı acı turşu suyu

Hazırlanışı

Yoğurtları bir kasede karıştırın.

Mikser kullanarak pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın.

Suyunu ekleyip çırpmaya devam edin.

İstediğiniz kıvama geldiğinde turşu suyunu da ayrana ekleyin.

Fotoğraf: Ingimage

acılı ayran nasıl yapılır acılı ayran tarifi ayran tarifleri