GeriMeze Tarifleri Acılı Antep ezmesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Acılı Antep ezmesi tarifi

Acılı Antep ezmesi tarifi

Acılı Antep ezmesi ya da kısaca acılı ezme, herkesçe en sevilen mezelerin başında geliyor. Yapılışının kolay olması da bu sevgide önemli bir faktör elbette. Sizin için gerçek acılı Antep ezmesinin malzemelerini ve tarifini araştırdık. Sofralarınıza renk katacak bu mezeyi ağız tadıyla yiyin. Afiyet olsun…

  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biberi
  • 2 yemek kaşığı acı biber salçası
  • Pul biber
  • Nane
  • Karabiber
  • Tuz
  • Sumak
  • Sıvı yağ

Acılı Antep ezmesi tarifi Nasıl yapılır?

Sebzeleri yıkayıp saplarını ayıklayın.

Dörde böldüğünüz sebzeleri mutfak robotuna atıp hepsi birbirine karışana kadar çekin.

Robottaki karışımı çukur bir kaseye alıp salçayı, baharatları ve yağı ilave edin.

Hepsini birbirine karıştırarak güzelce harmanlayın.

Mezenizi ince delikli bir süzgece ya da tülbende aktarın.

1 saat boyunca arada karıştırarak sularının süzülmesini sağlayın.

Bu sürenin sonunda ezmeniz servise hazırdır.

Üzerini yeşilliklerle süsleyip servis edebilirsiniz.