GeriPilav Tarifleri Acem pilavı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Acem pilavı tarifi

Acem pilavı tarifi

Acem pilavı tarifi mi aramıştınız? Komşumuz İran’dan Türk mutfağına misafir olan bu pilav yasemin pirinci, havuç ve kuşbaşı dana etiyle yapılıyor. Başla yemeklerin yanında servis edebileceğiniz Acem pilavını tek başına bir yemek olarak da yiyebilirsiniz. İşte beğeni garantili tarifimiz…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı yasemin pirinci
  • 30 gram tereyağı
  • 200 gram kuşbaşı dana eti
  • 2,5 su bardağı su
  • 2 havuç
  • Yarım çay bardağı kuş üzümü
  • Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
  • Yarım çay kaşığı zencefil ve tarçın
  • Tuz

Acem pilavı tarifi Nasıl yapılır?

Pirinci bol suyla yıkayın. Ilık tuzlu suda 20 dakika bekletip suyunu süzün.

Tereyağını tencerede eritin. Etleri ilave edip hafifçe kavurun. 1 su bardağı suyu ekleyip kısık ateşte etleri iyice pişirin. Pirinci 2 su bardağı suyla birlikte etlere ekleyin. Julyen doğranmış havuç, fıstık ve üzümü ilave edin. Baharat ve tuzu ekleyin.

Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin. 20 dakika demlendirin. Sıcak servis yapın.