GeriEt Yemeği Tarifleri Abuzer kebabı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Abuzer kebabı tarifi

Abuzer kebabı tarifi

Abuzer kebabı Güneydoğu Anadolu’nun en leziz yemeklerinden biri… Adıyaman mutfağının en sevilen yemeklerinden olan Abuzer kebabı, geçmişten günümüze sofraları süsleyen ve zevkle tüketilen lezzetlerden. Malzemesi kolay yapımı pratik olan bu enfes kebabın nasıl yapıldığını buyurun siz de öğrenin…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 5 adet büyük domates
  • 300 gram kıyma
  • 2 baş sarımsak
  • 10 adet küçük boy soğan
  • Arzuya göre sivri biber

Abuzer kebabı tarifi Nasıl yapılır?

Domatesleri yuvarlak şeklinde dilimleyin ve yuvarlak fırın tepsisinin çevresine dizin.

Üzerine küçük boy soğanları bütün halinde domateslerin üzerine ekleyin.

Sarımsakları da aynı şekilde soyarak soğanların yanına koyun.

Ardından kıymayı domateslerden kalan boşluklara tepsinin tabanına yerleştirin.

Üzerine sivri biberleri de uzun uzun ekledikten sonra tuzu ilave edin.

180 derece fırında 30 dakika pişen kebabı yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…