GeriMutfak Tüyoları 10 sağlıklı atıştırmalık fikri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

10 sağlıklı atıştırmalık fikri

10 sağlıklı atıştırmalık fikri

Yemek aralarında tüketeceğiniz protein ve lif bazlı besinler hem tokluk hissine sahip olmanızı hem de besleyici özellikleriyle kilo kontrolü açısından oldukça yararlı.

Aniden ortaya çıkan açlık hissini bastırmak için sağlıklı atıştırmalıklara yönelebilirsiniz. Yemek aralarında tüketeceğiniz protein ve lif bazlı besinler hem tokluk hissine sahip olmanızı hem de besleyici özellikleriyle kilo kontrolü açısından da oldukça yararlı. Siz de bu atıştırmalık fikirleriyle sağlıklı bir yaşama merhaba diyebilirsiniz.

10 sağlıklı atıştırmalık fikri


1.KURU ÜZÜM VE LEBLEBİ

İş çıkışında veya yolda açlık hissettiğinizde hem şeker ihtiyacınızı hem de açlık hissinizi bastıracak olan kuru üzüm ve leblebi karışımı mükemmel bir atıştırmalıktır. Leblebi besin değeri yüksek kuruyemişlerden biri. Kuru üzüm ise keyifli bir atıştırmalıktır. İki lezzetin birleşimi sizi birkaç saat tok tutar.

2. YULAF EZMESİ VE YOĞURT

Kalsiyum ve protein deposu olan yoğurt ile birkaç kaşık yulaf ezmesi hem sağlıklı hem de doyurucu atıştırmalıkların başında geliyor. Lif açısından zengin olan yulaf ezmesi yoğurt ile birlikte spor öncesi veya sonrasında da tercih edilebilir.

3. YARIM SİMİT VE AYRAN

Karbonhidrat kaynağı olan simit ile proteinden zengin ayran ikilisi tam bir akşam üstü atıştırmalığı. Çıtır çıtır yarım simit ile bol köpüklü bir ayran düşük kalorili ve sizi tok tutan bir özelliğe sahip.

10 sağlıklı atıştırmalık fikri

4. MUZ

B ve C6 vitamini yönünden zengin olan muz ayrıca yüksek oranda potasyum içeriyor. Orta boy yüksek lifli muzun kalorisi ise 160'dan az.

5. CEVİZ

Omega-3 yönünden zengin olan metabolizmayı hızlandırıp kalori yakmayı kolaylaştırıyor. Ara öğünlerde ceviz tüketmek algı düzeyini artırır ve enerjik olmanıza yardım eder.

6. BİTTER ÇİKOLATA

Mutluluk veren çikolata ölçülü miktarda tüketildiğinde metabolizmayı hızlandıran bir besin. Özellikle bitter çikolata spor yapanlar için önemli olan magnezyum üretiminde de etkili.

7. NAR

Bol miktarda lif içeren nar çekirdeklerinin bir kasesi 80 kalori içeriyor ve sağlıklı bir atıştırmalık olarak öne çıkıyor.

10 sağlıklı atıştırmalık fikri

8. PATLAMIŞ MISIR

Yağsız ve tuzsuz patlamış mısır tok tutması açısından harika bir atıştırmalık. Bir kase patlamış mısırın kalorisi ise 50.

9. ELMA

Doğal şeker içeren meyve sağlıklı atıştırmalıklardan biri. Orta boy bir elma hem lifli yapısı hem de düşük kalori oranı ile doğru bir tercih.

10. ZEYTİN

4 büyük zeytin 25 kalori ve sağlık açısından en faydalı besinlerden biri.

False