Leylek Festivali'ne 32 bin kişi bekleniyor

Güncelleme Tarihi:

Leylek Festivaline 32 bin kişi bekleniyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2016 13:52

Leylek Festivali'ne 32 bin kişi bekleniyor

Haberin Devamı



Berktuğ ÖNCÜ/BURSA,(DHA)-BURSA'nın Karacabey ilçesinde beldiyesi tarafından bu yıl 12’ncisi düzenlenecek olan, Türkiye’nin ilk ve tek leylek festivali ile ilgili hazırlıklarda son aşamaya gelindi. Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Eskikaraağaç Mahallesi’nde 4-5 Haziran tarihinde gerçekleşecek festival için basın toplantısı düzenledi. Özkan, festivale 32 bin turisti ağırlamak olduğunu söyledi.

Karacabey Belediyesi tarafından bu yıl 12’ncisi düzenlenecek olan "Leylek Festivali", 4-5 Haziran tarihlerinde Eskikaraağaç Mahallesi’nde gerçekleşecek. Karacabey'in Ak Partili Belediye BAşkanı Ali Özkan festivalin tanıtımı için bugün basın toplantısı düzenledi. Eskikaraağaç Köyünün, Avrupa'da Leylek Dostu Köyler arasında yer alan, Türkiye’deki tek köy olduğunu belirten Özkan, "Köyümüz, ülkemizde 'Avrupa Birliği Leylek Köyleri Ağı' na üye tek yerleşim birimidir. Havaların ısınmasıyla yüzlerce leyleği misafir ediyor. Leylek, tüm kültürlerde baharın simgesi olarak bilinen bir kuştur ve göçleri ilgiyle takip edilmektedir. Bu nedenle biz de leylek köyü olma avantajını burada kullanarak, üyesi olduğumuzu kuruluşlardan sağlanacak tanıtım desteği ile doğal bir turizm destinasyonu oluşturmak istiyoruz. Bu proje kapsamında şimdiden AB fonlarına yönelik bir çalışma yaptık. dönüşüm için de önemli bir miktarda fon talep ettik. Sadece Leylek Birliği Ağı üzerinden 32 bin turistin festivale gelmesini bekliyoruz. Ayrıca özel doğa ve fotoğraf grupları ile 2 bin kampçının köyümüzde konaklayacağını beklemekteyiz." dedi.

LEYLEK MASTER PROJESİ

Basın toplantısında, Leylek Master Planı kapsamında yapılacak uygulamalardan bahseden Karacabey Belediye Başkanı Özkan, "Proje kapsamında, meraların iyileştirilmesi ve genişletilmesi var. Elektrik direklerinden kaynaklanan leylek ölümlerinin önlenmesi var. Leylek üreme alanlarına yakın dereciklerde gölcüklerin oluşturulması bir diğer çalışmamız. Uluabat gölünde balık popülasyonunun arttırılması, leklek yuvalarının bakım ve onarımı ile sayılarının arttırılması, balya ve plastik gibi unsurlardan kaynaklanan leylek ölümlerinin önlenmesi, leyleklerin doğal besin kaynaklarının korunması için tarımsal ilaçların su kaynaklarına karışmasının önlenmesi de bir diğer çalışmamız." diye konuştu

(Fotoğraflı)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!