Leylek Festivali'nde ilk gün renkli geçti

Güncelleme Tarihi:

Leylek Festivalinde ilk gün renkli geçti
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 18, 2016 20:19

Leylek Festivali'nde ilk gün renkli geçti

Haberin Devamı

Ayşe Havva GEYİK / SELÇUK (İzmir), (DHA)- Selçuk Belediyesi tarafından bu yıl birincisi düzenlenen Uluslararası Leylek ve Doğal Yaşam Festivali bugün başladı. Festivalin ilk günü kortej yürüyüşü, açılış konuşmaları ve çeşitli gösteriler ile sona erdi.
Selçuk Belediyesi tarafından doÄŸal yaÅŸamla ilgili farkındalık oluÅŸturmak amacıyla düzenlenen ve özellikle çocuklara ithaf edilen Uluslararası Leylek ve DoÄŸal YaÅŸam Festivali, Aslanlı havuzdan baÅŸlayan kortej yürüyüşüyle start aldı. Sivil Toplum KuruluÅŸları ve meslek odaları, Aydın Özel BaÅŸak Koleji Bando Takımı, Selçuk KreÅŸi'nin minikleri, öğrenciler, çocuklar, vatandaÅŸlar ve AÄŸaçkakan Ä°nteraktif Kukla Gösterisi Grubu'nun katıldığı kortej yürüyüşü Ä°stasyon Meydanı'nda son buldu.Â
BÄ°LÄ°M, SANAT VE OYUN BU FESTÄ°VALDE
Teması Selçuk'un simgesi ve baharın müjdecisi leylekler olan 1. Uluslararası Leylek ve DoÄŸal YaÅŸam Festivali'nin ilk gününde Ä°stasyon Meydanı'ndaki programda ilk olarak Saygı DuruÅŸu ve Ä°stiklal Marşı ile baÅŸladı. Program açılış konuÅŸmasını Selçuk Belediyesi Kültür ve Sosyal Ä°ÅŸler Müdürü Bahadır Varvar yaptı. Festivalin içeriÄŸi hakkında bilgi veren Varvar, "Hafta boyunca çocuklar için çeÅŸitli etkinlikler planladık. Bilgisayarı hayat sanan çocukların sokakta oyun oynamasını amaçladık" dedi.Â
BAÅžKAN BAKICI: FESTÄ°VAL GÄ°DEREK DEÄžER KAZANACAK
Başkan Bakıcı ise etkinliğin Selçuk'ta gerçekleştirilmesinin ne kadar önemli olduğunun gelecek yıllarda anlaşılacağını belirterek, "Gerçekten Selçuk'un leyleklerle özdeş hale gelmesi ve önceki çalışmaların da festival ile renklendirilmesi önemli bir aşamadır" dedi.
Leyleklerin Selçuk'a gelişi ve Selçuk'tan ayrılışının her zaman ilçe halkı için önemli olduğunu ifade eden Başkan Bakıcı; "Böylesine önemli bir hareketin bu şekilde bir festival ile taçlandırılması, uygun olduğunu düşündüğümüz bir etkinliktir. 23 Nisan ile özdeş hale getirmek de bizim çocuklarımıza verdiğimiz önemin bir göstergesidir. Leylek ve Doğal Yaşam Festivali çocuklara bir armağan olarak görülmektedir. Bu denli bir etkinliğin hem bilim anlamında, hem kültür, spor ve doğa saygı anlamında çeşitli etkinliklerle kutlanması Selçuk'a yakışan bir davranıştır. İşte bu birincisini düzenlediğimiz Uluslararası Leylek ve Doğal Yaşam Festivali bizim canlılara verdiğimiz değeri, kutsallara verdiğimiz değeri, doğaya verdiğimiz değeri anlatmaktadır" dedi.
ÇOCUKLARIN DÜNYASI, İNSANLIĞIN RÜYASI
Festivalin birinci gününün sona ermesinin ardından Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ve başkan yardımcısı Ali Karakurt festival dolayısıyla açılan Kadın Emeği Pazarı ve festival boyunca çocuklara tahsis edilen oyun sokağını ziyaret ettiler. Alanda çocuklarla çeşitli oyunlar oynayan Başkan Bakıcı, "Çocuklarla vakit geçirmek ayrı bir mutluluk. Onların dünyası bir anlamda insanlığın özlem duyduğu bir dünyadır" dedi.

FOTOÄžRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!