Leydi ve Sokak Köpeği

Güncelleme Tarihi:

Leydi ve Sokak Köpeği
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 1997 00:00

Haberin Devamı

Bu hafta gösterime giren son film Walt Disney'in gerçekleştirdiği ve sinema tarihinin ilk sinemaskop çizgi filmi olan Leydi ve Sokak Köpeği. Hikayesi 1925 yılında Walt Disney'in eşine bir şapka kutusu içinde küçük bir köpek hediye etmesine kadar giden Leydi ve Sokak Köpeği, 150'den fazla animatörün dört yıl boyunca beraber çalışmasıyla ortaya çıktı. Şımartılmış ve soylu bir ev köpeğiyle talihsiz ve yaramaz bir sokak köpeğinin işbirliği ile ortaya çıkan macera, komedi ve romantizmi işleyen bu klasik, farklı tarzı, güçlü karakterleri ve unutulmaz müzikleriyle uzun metrajlı çizgi filmler arasında çok özel bir yere sahip.

Hiç çıkış yok

İlk filmi C blok ile en iyi yönetmen ödülünü alan Zeki Demirkubuz ikinci uzun metrajlı çalışması Masumiyet'le ilk önce Altın Portakal'da daha sonra da Altın Koza'da dörder ödül almayı başardı. Yönetmen bu son filminde, Samuel Beckett'in 'Hep denedin, hep yenildin olsun gene dene, gene yenil daha iyi yenil.' sözünü kendilerine destur almış insanları anlatıyor. Acımak, feda etme, imkansız aşk gibi temaları 25 yıl süren bir aşk hikayesi içinde veren filmde, başrol oyuncuları Haluk Bilginer, Derya Alabora ve Güven Kıraç.

Hamamda hayat yenileniyor

Ferzan Özpetek'in yönetmenliğini yaptığı ilk filmi, Hamam İtalyan seyircisinin kalbini fethettikten ve 5 ayrı yarışmada pekçok ödül aldıktan sonra Türkiye sinemalarında vizyona girdi. Film, genç ve başarılı bir mimar olan Fransesco'nun kendisine miras kalan hamamı satmak için Türkiye'ye gelmesini ve burada çoktan yitirdiği insanlığı, yardımlaşmayı ve sıcaklığı bulmasını anlatıyor. Hamam 50.Cannes Film Festivali'nde İtalyan Sinemacıları Sendikası Özel Ödülü'nde En İyi Film seçildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!