Leydi Gaga vs ‘Bay GöGü’

FUTBOL dünyamızın kahramanlarından yıllardır duyduğumuz bir yalandır “bildiklerimi söylesem yer yerinden oynar” fasa fisosu. İnsanlar konuşa konuşa oysa.

Haberin Devamı

Konuşun da anlayalım, öğrenelim.
Ama konuşacaksanız da adam gibi konuşun, güzel güzel, küfür küfüran eylemeden. Leydi Gaga’yı bilirsiniz, bir dünya yıldızı... Cüretkar ve hafif kostümleri ve röportajlarındaki bozuk ağzı ile bildiğimiz şarkıcı.
Futbolumuzun da artık bir ‘Bay GöGü’sü olmuş.. GöGü derken federasyon ikinci başkanından, adını kısaltarak bahsetmekteyim. Bundan sonra küfürlü tezahürat cezalarını bizzat bay GöGü açıklamalı.. Yanında da küfrettiği başkanı otururken misal.. Belki bir damla utanma duygusu.. Belki bir güzellik geçer içinden.. Belki istifa eder.. Belki üstümüzden bir kuş geçer.. Rahatlarız; ‘yüksek sadakat’imiz pekişir ahlaka etiğe filan..

Haftanın Pankartları

Ver Lefter’e yaz deftere & Nerdesin be olm?

AEK taraftarının, eski futbolcuları Lefter için hem de Türkçe yazılı ‘ver Lefter’e yaz deftere’ pankartı, üzerinde dönen tüm pisliğe rağmen hala ve inatla futbolu sevme sebebimizi gösteriyor. Taraftarın gönlünde masum duygularla saklı tuttuğu bu sevgiyi aydınlatıyor karanlıklar içinde. Bir de canına yandığımın Beşiktaş taraftarı başkanının, sportif direktörünün, hocasının, yöneticisinin soramadığı soruyu soruyor Q7’ye; “Nerdesin be olm?” diyor. Ne güzel ediyor ve sevgili Mete Düren’in itiraf tadındaki maç sonu demeci Beşiktaşımızın nasıl yönetildiğini acıyla özetliyor;
“Evet ne zaman gelir bilmiyoruz.. Evet, ödemeler aksıyor.. Evet, elimizdeki yabancı oyuncular, satalım desek bile alıcısı olmayan oyuncular..”
Bu taraftara ‘çok içiyorlar sürekli makara yapıyorlar’ diye kızmamak lazım; içmeden makara yapmadan çekilmiyorsunuz heyhat.. Dat diri dat dat dat diri dat dat.

Haberin Devamı

Haftanın Takımı

‘Ankara..gücüme gidiyor’

SÜPER profesyonel ligimizin fena amatörlüklerle, büyük acılarla boğuşmak zorunda bırakılan yüzyıllık çınarı Ankaragücü.. Tedarikçi firma parasını alamadığı için yedek forma göndermiyor.. Ve bu gerçeği acıların hocası Hakan Kutlu’dan dinlerken yüreğimiz üşüyor, kar altında terletilmiş sarı lacivert formaların suyu gözlerimizden akıyor.. Milli futbolcuyu prim şımarığı yapan sponsor zengini federasyon bakıyor.. Her fırsatta Türk futboluna yaptığı katkıları hatırlatan yayıncı kuruluş bakıyor.. Ankara’nın çınarı bir cinayete kurban gidiyor ve ben tüm suçluları Behzat Ç.’ye havale ediyorum..

Haberin Devamı

Haftanın Kurtarışı

Ne Muslera ne Sıkat Karsın... Belki bir gün anlarsın

GALATASARAY yönetiminin federasyona çektiği ihtarname durumu kurtarmak için atılmış bir adım, kendi açılarından haklılar elbette.. Eleştiremeyiz. 26 Ocak arefesinde tüm hamleler yapılıyor, kılıçlar çekiliyor. Kulüpler Birliği ne kadar birlik olacak bilinemediği için.. Bir kereye mahsus af ve puan silme çözümü yüksek sesle dillendirildiği için yapılıyor bu. Ne garipki Fener camiasından kimse “Düşürülmeyelim” demiyor, hatta “Siz yapmazsanız biz kendimizi düşürürüz” deniyor. Kimse söylemiyor, Fenersiz Süper Lig ihtimali en çok Fenerli olmayanların kabusuna giriyor; Fenersiz lig Asuman’sız FD abinize benzer, anlamsızdır.. Aranızda anlaşın.. Parayla saadet olmaz, kendimden biliyorum.

Haberin Devamı

Haftanın adamı

Yiğit İncedemir ve futbolun adaleti

YİĞİT İncedemir Fener maçındaki son saniye golünden bir dakika önce topun pek mühim bir yerine çarpması ile yere yatıyor, belki canı çok yandığı için iki adım atıp dışarı çıkmayı düşünemiyor. Adı Yiğit olduğu için kendisine kondurmam ama belki de zamana oynuyor.. O top dönüyor dolaşıyor kaderin asistiyle hem de Yiğit’in kafasından sekip gol oluyor.. Ve biz buna ‘futbolun adaleti’ diyoruz.
Bu ülkede insanlar artık adalete Dr. Erol Köse’ye inandıkları kadar inanıyor.. Özlediğimiz adaleti herşeye rağmen futbol oyunu sunuyor. Bazen.

Haftanın golü

Kimdi giden kimdi kalan

TÜRKİYE’nin büyükleri Anadolu’nun parlayan yıldızlarını aldıkça değil yurt dışına futbolcu gönderdikçe Türk futbolu büyüyecek. Ama gidenler de geri dönmeyecek, gittikleri yerde azimle sebat edecek. Ordu’nun dereleri yukarı akar, Kulyo ortalar Hasan kabzeyi çakar oy. Havada bir bulutsun, Umut Bulut Türkiye’yi unutsun.

Yazarın Tüm Yazıları