Lewandowski mi yoksa Aubameyong mı

Güncelleme Tarihi:

Lewandowski mi yoksa Aubameyong mı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2016 17:18

Bundesliga'da geçmiş sezonlara göre bu sezon golcüler arasında ciddi bir yarış yaşanıyor.

Haberin Devamı

Zirvede ilk iki sırada yer alan Bayern Münih ile Dortmund şampiyonluk mücadelesi verirken, golcüleri de gol krallığı için yarışıyor. Bayern Münih'in golcüsü Lewandowski Darmstadt karşısında 22. golünü, Dortmund'un golcüsü Aubameyang da Leverkusen maçında 21. golünü attı.

Bundesliga tarihinde ikinci kez 22. hafta sonunda gol krallığı için yarışan golcülerden biri 22, diğeri de 21 gol atma başarısı gösterdi.

1967-1968 Sezonunda Köln'lü Hannes Löhr 22 haftada 22, Nürnberg'li golcü Franz Brungs da 21 gol atmıştı. Lewandowski ile Aubameyang arasındaki gol krallığı yarışı, sezonun sonuna kadar sürecek gibi. İkili bu sezon 22 hafta sonunda 21'er maçta takımlarının formasını giydi.

Lewandowski 21 maçta 22 gol atarak maç başına 1.047 gol ortalaması yakaladı. Aubameyang da 21 maçta 21 gol ile maç başına bir gol ortalamasıyla oynuyor. İki golcüyü yakından takip eden isim ise Thomas Müller. Bayern Münih'li Müller, haftasonu iki kez rakip fileleri havalandırarak gol sayısını 17'e çıkardı.

Lewandowski ve Aubameyang'a gol yarışında kendisinin de olduğu mesajını verdi. Bayern Münih formasıyla toplam 88 gole ulaşan Müller, kulüp tarihinde en çok gol atanlar arasına da ismini yazdırdı.

Bayern Münih formasıyla en çok gol atan altıncı isim olan Müller, 87 gollü bulunan Pizarro ve Mehmet Scholl'u da geride bıraktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!