Levent Kırca’ya yakışmadı

Güncelleme Tarihi:

Levent Kırca’ya yakışmadı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2012 00:00

2’nci Cumhurbaşkanı ve CHP eski Genel Başkanı İsmet İnönü vefatının 39’uncu yılında CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından Maçka’daki anıtı önünde anıldı.

Haberin Devamı

İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, İnönü’nün 2’nci dünya savaşına girmediğini ve bunun da bir bedeli olduğunu belirterek, “Bugün İsmet İnönü’ye ve onun şahsında Cumhuriyet’in kazanımlarına saldıranların dillerine pelesenk edebildikleri tek bahane, işte o savaş yıllarındaki ekonomik sıkıntılardır. Genç Cumhuriyet’in savaş yıllarına kadar gerçekleştirdiği atılımı ise bilerek görmezden gelirler” dedi.

Salıcı, Sanatçılar Girişimi tarafından düzenlenen gecede İşçi Partisi MYK Üyesi Levent Kırca’nın, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirileri için, “Biz, sanatı ve sanatçı haklarını savunan bir siyasi partiyiz. Ben o sözleri Sayın Levent Kırca’ya yakıştıramadım. Kendisini ayıplıyorum” dedi.

39. YIL ANMASI

İKİNCİ Cumhurbaşkanı İsmet İnönü, ölümünün 39. yılında, Anıtkabir’deki mezarı başında anıldı. Törene, İnönü ailesinin yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve milletvekilleri katıldı. Cumhurbaşkanlığı adına Genel Sekreter İsen, Başbakanlık adına Bakan Yılmaz, TSK adına Orgeneral Akar, CHP adına Kılıçdaroğlu ve ailesi adına İnönü’nün kızı Özden Toker ve Toker’in kızı Gülsün Bilgehan, İsmet İnönü’nün kabrine çelenk koydu ve saygı duruşunda bulundu. Tören sonunda kızı Özden Toker ile İnönü Ailesi taziyeleri kabul etti.  Rıza ÖZEL

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!