Levent Gök Bala’yı sordu

Güncelleme Tarihi:

Levent Gök Bala’yı sordu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2011 00:00

Van depreminin ardından, 2007 yılında Bala’nın Avşar ilçesinde meydana gelen depremini gündeme getiren CHP Ankara Milletvekilleri Levent Gök, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne soru önergesi verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği soruları Gök, şu şekilde sıraladı:

“Bala’da 20-27 Aralık 2007 tarihlerinde meydana gelen depremde 243’ü Avşar’da olmak üzere, bu konutlar aradan 4 yıl geçmiş olmasına rağmen hak sahiplerine teslim edilmedi. Avşar’da 4 yıldır teslim edilmeyen konutlar için de zamanın yetkilileri en kısa sürede teslimden söz etmişlerdi.

Bala ilçesi, Avşar beldesinde depremzede 243 yurttaşa konutları ne zaman teslim edilecek? Bala genelinde Avşar dışındaki 483 konut, depremzede hak sahiplerine ne zaman teslim edilecek? Ağır hasarlı konutlarda ikamet ediliyor mu? Depremli ya da depremsiz yeni bir yıkımda sorumluğu kim üstlenecek?

Müteahhit ve TOKİ arasında bir anlaşmazlık mı var? Varsa, nedeni nedir? Yoksa gecikme hangi nedene dayanıyor? Avşar’da yapımı süren konutlar Avşar’a bir kilometre mesafede olup, yolu yoktur. Yol yapılması düşünülüyor mu? Avşar’da yapımı süren konutların kanalizasyon projesi var mı? Yoksa konutlar böylemi teslim edilecek? Van depremzedeleri konutlarına 2012 yılı Ağustos ayında kavuşabilecekler mi? Yoksa Vanlılar da Balalılar gibi yıllarca beklemek zorunda mu kalacak?”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!