Levent Erdoğan: Duraklama devri bitti

Güncelleme Tarihi:

Levent Erdoğan: Duraklama devri bitti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2007 14:30

Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Levent Erdoğan, Trabzonspor galibiyetinin, futbol takımının yükseliş dönemine geçtiğini gösterdiğini söyledi.

Levent Erdoğan, son haftalarda Beşiktaş futbol takımının bir duraklama dönemi geçirdiğini ifade ederek, “Bu bakımdan Trabzonspor maçı bizim için çok önemliydi. Ya galip gelip yükselişe geçecektik ya da duraklama haftalarından gerileme haftalarına geçecektik. Neticede ilk 6 dakikada 2-0 yenik duruma düşmemize rağmen, takımımız gerçek gücünü sahaya yansıtarak hak ettiği galibiyete ulaşmış ve Trabzonspor galibiyeti futbol takımında duraklama devrini bitirerek, yükseliş devrini başlatmıştır” diye konuştu.

YARDIMCI HAKEME TEPKİ

Levent Erdoğan, sabırla hakem hatalarının son bulmasını beklerken, Trabzonspor maçında da önemli bir hakem hatasına maruz kaldıklarını ifade etti.

Rüştü'ye gösterilen kırmızı kartın tamamen haksız olduğunu, bunun görüntülerden açık bir şekilde tespit edildiğini kaydeden Erdoğan, “Yardımcı hakemin yaptığı hata maalesef maçın sonucuna tesir edebilirdi. Bu kadar üst üste gelen hakem hataları, artık bize bu hataların kasıtlıymış gibi gözükmesine neden oluyor” dedi.

“Dileriz ki, bu son hata olur” diyen Erdoğan, “1 hata, 2 hata olsa tamam ama sezon başından bu yana özellikle yardımcı hakemlerin bariz ve maçın sonucuna tesir eden hatalarına maruz kalıyoruz. Maçın hakeminin yakın olduğu pozisyonlarda dahi yardımcı hakemler olaya müdahale ederek kural hataları yapmışlardır” şeklinde konuştu.

"ARZU ETMESEK DE AKLIMIZA YABANCI HAKEMLER GELİYOR"

Bu kadar üst üste gelen hataların ardından hiç arzu etmeseler de akıllarına yabancı hakemlerin geldiğini ifade eden Erdoğan, “Hiç arzu etmesek de hatalar devam ederse artık özellikle derbilerde yabancı hakemlerin çare olarak düşünülme zamanı gelmiş gibi gözüküyor. Bu durum mevzuatlara aykırı ama hatalar da bir türlü bitmiyor. Şampiyonluğumuzu tehlikeye sokacak hatalar yapılıyor” dedi.

"RÜŞTÜ İÇİN BAŞVURU YAPACAĞIZ"

Erdoğan, haksız yere kırmızı kart gördüğünü düşündükleri Rüştü'nün bu cezasının kaldırılması için Futbol Federasyonu'nun gerekli kurullarına başvuruda bulunacaklarını söyledi.

Rüştü'nün yardımcı hakemin hatası nedeniyle kırmızı kart gördüğünü belirten Erdoğan, “Yapılan tekrarlarda da açık olarak görüldüğü üzere tamamen hakem hatası olarak verilmiş bulunan kırmızı karta bağlı olarak ceza verilmemesi için Futbol Federasyonu'nun gerekli kurullarına başvuracağız” diye konuştu.

"KADIYI KADIYA ŞİKAYET ETME"

Rüştü için yapacakları başvuru için "Sanıyoruz ki, başvurumuz kadıyı kadıya şikayet etmek durumunda kalacaktır" yorumunda bulunan Erdoğan, “Bu bakımdan da bu hatanın düzelmesi yolunda fazla ümitli değiliz. Daha önce Ankaraspor maçında verilmeyen bariz golümüzün ardından haksız yere sarı kart gören Nobre'nin bu kartının kaldırılması için yaptığımız başvuru dikkate alınmadı” şeklinde konuştu.

"TANRI'IN BİR LUTFU"

Levent Erdoğan, Rüştü'nün gördüğü kırmızı kart sonrası Bobo'nun kaleye geçmesi için de “Daha önce Fenerbahçe maçında da Pancu kaleye geçmiş ve o maçı da kazanmıştık. Uğradığımız haksızlıkların karşılığında kaleye geçen futbolcularımızın gösterdikleri başarıları, Tanrı'nın bir lutfu olarak değerlendiriyorum” yorumunu yaptı.

FC LIVERPOOL MAÇI

Avrupa Şampiyonlar Ligi (A) Grubu'nda 24 Ekim Çarşamba günü İstanbul'da oynayacakları FC Liverpool karşılaşmasına da değinen Erdoğan, şunları söyledi:
"Bu karşılaşma her iki ekip açısından da büyük önem taşıyor. Çok zorlu bir maç olacak. Şansımızın devam etmesi için galip gelmek istiyoruz. Taraftarımızın da desteğiyle bu karşılaşmayı kazanacağımıza ve yolumuza devam edeceğimize inanıyoruz."

Erdoğan, FC Liverpool maçı için ek bir prim düşünüp düşünmedikleri sorusuna ise “Şu anda düşünülmüş ek bir prim yok. Futbolcularımızın göstereceği performans neticesinde kazanılacak böyle önemli bir maç, Şampiyonlar Ligi'ndeki iddiamızı devam ettireceğinden, muhakkak ki normal verilmiş bulunan primlere ek olarak, artı bir prim de başkanımız ve yönetim kurulumuzun vereceği karar doğrultusunda olabilir” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!