Letonya'nın kuruluş yıldönümü Adana'da kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Letonyanın kuruluş yıldönümü Adanada kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2016 16:08

Letonya'nın kuruluş yıldönümü Adana'da kutlandı

Haberin Devamı

LETONYA Cumhuriyeti'nin 98'inci kuruluş yıldönümü, Adana HiltonSA'da düzenlenen resepsiyonla kutlandı.

Adana'ya gelen Letonya Türkiye Büyükelçisi Peteris Karlis Elferts, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yü ziyaret etti. Başkan Sözlü, Letonya Adana Fahri Konsolosu Meriç Turan Ekmekçi'nin de katıldığı ziyarettte, iki ülke ilişkilerinin gelişmesinin önemine değindi. Sözlü "İstememiz halinde önümüzdeki zaman bize bu fırsatı tanıyacaktır. Büyükelçimizin atandığı dönemin, iki ülke ilişkilerinin geliştiği dönem olmasını ve Adana olarak da katkı koymayı isteriz" dedi.

Konuk Büyükelçi de Letonya'nın, SSCB'den bağımsızlığını kazanmak için ve sonrasındaki demokrasi savaşımında, Türkiye'nin son dönemde verdiğine benzer mücadelelere girdiğini anlattı.

KURULUŞ YILDÖNÜMÜ RESEPSİYONU

Ziyaret gününün akşamı Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, HiltonSA'da düzenlenen Letonya Cumhuriyeti'nin 98'inci kuruluş yıldönümü resepsiyonuna katıldı. İki ülkenin milli marşlarının okunmasının ardından resepsiyonun açılış konuşmasını Letonya Adana Fahri Konsolosu Meriç Turan Ekmekçi yaptı. Letonya Türkiye Büyükelçisi Peteris Karlis Elferts de Ankara dışında ilk kez Adana'ya bir resmi görevle gelmekten gurur duyduğunu vurguladı.

Başkan Sözlü ise iki ülke arasındaki dostluğa dikkat çekerek "Bu dostluk inşallah Adana'dan Riga'ya uzanacak ve Riga Nehri ile Seyhan Nehri'nin kardeşliğini getirecektir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, üzerinde her iki ülkenin bayraklarının bulunduğu pasta kesildi.

ADANA,(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!