Letonya’da, ’Abramoviç ülkemizi satın alsın’ kampanyası başlattılar

Güncelleme Tarihi:

Letonya’da, ’Abramoviç ülkemizi satın alsın’ kampanyası başlattılar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2008 00:00

Küresel ekonomik krizin etkisi her geçen gün daha fazla hissedilmeye başlanırken, yaklaşık 700 Letonya vatandaşı Rus milyarder Roman Abramoviç’e, "Ülkemizi satın al" çağrısında bulundu.

Letonya Novonews haber ajansında yer alan habere göre krizin etkisini en fazla hisseden ülkelerden biri olan Letonya’da Roman Abramoviç’in ülkeyi satın alması için bir imza kampanyası başladı. İmza toplamak için petitiononline.com adlı bir site kuran Letonyalılar sitede yayımlanan mektupta, "Sevgili Roman Abramoviç, anavatanımız Letonya iflas etti ve şu anda Uluslararası Para Fonu (IMF) ile ülkemizi 7.5 milyar Euro’ya satmak için görüşmeler yürütülüyor. Halkı çalışkan ve mutlu olan Letonya temiz bir çevreye sahip. Ayrıca ülkemizin, yatınızı koyabileceğiniz çok sayıda limanı var" ifadesine yer verildi.

Serveti 16.7 milyar dolardan 2.3 milyar dolara geriledi

LETONYA’da başlatılan ’Bizi kurtar’ kampanyasına karşın, Forbes dergisi krizde varlıkları değeri eriyen Roman Abramoviç’in yatı ve Chealsea Futbol Kulübü arasında bir seçim yapması gerektiğini yazdı. Rus yayınlara göre Abramoviç’in serveti 5 ay gibi kısa sürede 16.7 milyar dolardan 2.3 milyar dolara kadar geriledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!