Lejyonerlerin gol kralı Nihat Kahveci

Güncelleme Tarihi:

Lejyonerlerin gol kralı Nihat Kahveci
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2008 10:57

Avrupa liglerinde oynayan Türk futbolcular, 2007-2008 sezonunda şu ana kadar çıktıkları maçlarda toplam 78 gol kaydetti.

Haberin Devamı

Villarreal'de forma giyen milli futbolcu Nihat Kahveci, 18 golle Avrupa'nın en skorer Türk oyuncusu olurken, Fransa'nın Sochaux takımında bu yılki performansıyla göz dolduran Mevlüt Erdinç de 11 golle ikinci sırada yer aldı. Mevlüt Erdinç'i, 8 golle Middlesbrough'dan Tuncay Şanlı takip etti.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, İspanya Birinci Ligi (La Liga) takımlarından Villarreal'in forveti Nihat Kahveci, bu sezon çıktığı 34 maçta 18 gol kaydetti. Başarılı forvet, son olarak Recreativo Huelva'yla deplasmanda yaptıkları maçta gol atarken, ligin sona ermesine bir hafta kala 18 gole ulaştı ve gol krallığı yarışında da 3. sıraya yükseldi.

La Liga'nın Recreativo Huelva takımında forma giyen Ersen Martin de ilk 11'de çıktığı ilk maçta hem gol attı hem de Javier Camunas'a yaptığı asistle takımının 2-0 galip gelmesinde önemli pay sahibi oldu. Levante takımı bu yenilgiyle İkinci Lig'e düştü.

İNGİLTERE

Haberin Devamı

İngiltere Premier Lig takımlarından Middlesbrough'a 2007 yılında Fenerbahçe'den transfer olan Tuncay Şanlı, 28 maçta forma şansı bulurken, kaydettiği 8 golle takımına destek verdi.

Ada'nın bir diğer takımı Blackburn Rovers'da mücadele eden, Tugay Kerimoğlu da çıktığı 16 maçta 2 gol atarken, Newcastle United formasını giyen Emre Belözoğlu, ağları sadece 1 kez havalandırdı.

ALMANYA

Almanya Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga) şampiyonluğu garantileyen Bayern Münih'te oynayan Hamit Altıntop, bu sezon 23 maçta oynadı ve attığı 3 golle de takımına katkı sağladı.

Hamit Altıntop'un Schalke 04'te forma giyen ikiz kardeşi Halil Altıntop ise 23 karşılaşmada attığı 6 golle Bundesliga'daki Türk futbolcular arasında en skorer oyuncu oldu.

VfB Stuttgart'da forma giyen milli futbolcu Yıldıray Baştürk de takımına 4 kez gol sevinci yaşattı.

Hansa Rostock'da oynayan, Ümit Milli Takım oyuncularından Zafer Yelen şu ana kadar gol kaydedemezken, Alman Milli Takımı'nda mücadele eden VfB Stuttgartlı Serdar Taşçı ve Werder Bremenli Mesut Özil ise 1'er gol attılar.

RUSYA

Haberin Devamı

Rusya Birinci Futbol Ligi takımlarından Rubin Kazan'a bu sezonun ikinci yarısında transfer olan eski Trabzonsporlu Gökdeniz Karadeniz, çıktığı 11 maçta 4 gol atarak dikkatleri üzerine topladı.

Gökdeniz'in takım arkadaşı Hasan Kabze de gol sevincini takımına 1 kez yaşattı.

Zenith St Petersburg'a 2006 yılında transfer olan Fatih Tekke'nin bu sezon 1 gol attığı Rusya liginde, CSKA Moskovalı Caner Erkin henüz gol kaydedemedi.

BELÇİKA

Belçika'nın KSV Roeselare takımında top koşturan İzzet Akgül 5 golle takımına katkı sağlarken, Anderlechtli Serhat Akın henüz gol atamadı.

FRANSA, HOLLANDA

Fransa'nın Sochaux takımında gösterdiği başarıyla (A) Milli Takım'a da seçilen Mevlüt Erdinç, kaydettiği 11 golle dikkatleri üzerine topladı. Hollanda'nın Feyenoord takımında forma giyen Nuri Şahin de takımına 6 kez gol sevinci yaşattı.

Haberin Devamı

YUNANİSTAN, UKRAYNA

Yunanistan'ın Larissa kulübünde oynayan Tümer Metin çıktığı 10 maçta 5 gol atarken, Ukrayna'nın Metalurh Donetsk kulübünde oynayan Erol Bulut ise gol kaydedemedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!