Lefkoşa’dan doğalgaz uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Lefkoşa’dan doğalgaz uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2017 23:50

KKTC’nin 34’üncü kuruluş yıldönümü törenlerine katılan Kıbrıs’tan da sorumlu Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Rumları ve uluslararası şirketleri Doğu Akdeniz’deki tek yanlı hidrokarbon arama faaliyetleri konusunda uyararak, “Rumlara ve hidrokarbona aldanan uluslararası camiaya hatırlatırız. Kıbrıs’ta iki toplum var. Türkiye, KKTC’nin haklarını sonuna kadar korumaya kararlıdır” dedi.

Haberin Devamı

Akdağ, başkent Lefkoşa’daki geçit töreninde Kıbrıs Türk halkına yaptığı konuşmada, Türkiye’nin Kıbrıs’ta her zaman çözümü desteklediğini, ancak Rumların uzlaşmaz tutumu nedeniyle sonuca ulaşılamadığını kaydetti.

SU GELDİ, SIRADA ELEKTRİK

“Kimse Türkiye’nin Kıbrıs Türk’ünden uzaklaşmasını beklemesin” uyarısında bulunan Akdağ, KKTC’nin kişi başına düşen milli gelirinin günümüzde 13-14 bin dolar civarında olduğunu, bunu 25 bin dolara çıkarmayı hedeflediklerini belirterek şöyle konuştu: “Cumhurbaşkanımız ve Başbakan’ımızın emriyle denizin 250 metre altından Anadolu’dan su getirdik. Yine kablo ile elektrik getirilmesi projesini hayata geçireceğiz.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!