Le Pen: Ya ben ya Merkel

Güncelleme Tarihi:

Le Pen: Ya ben  ya Merkel
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2017 00:27

Fransa’da pazar günü yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde rakibi olan Emmanuel Macron ile kozlarını TV programında paylaşan aşırı sağcı Marine Le Pen, “Fransa’yı ya ben ya da Merkel yönetecek” dedi.

Haberin Devamı

FRANSAda yeni cumhurbaşkanını belirleyecek 7 Mayıs’taki seçimler öncesinde aşırı sağcı Marine Le Pen ile kendisini merkezde konumlandıran Emmanuel Macron önceki akşam televizyonda kozlarını paylaştı. Başından sonuna, Fransa’nın pek alışık olmadığı şekilde, son Amerikan seçim kampanyasını andıran bir tonun, fikirler ve politikalar yerine suçlamalar ve alaycı yaklaşımların öne çıktığı tartışmada terörle mücadele ve Avrupa Birliği gerginliğin en üst düzeye çıktığı konu başlıklarını oluşturdu. Macron’u, Almanya Başbakanı Angela Merkel karşısında ‘itaatkâr’ olmakla suçlayan Le Pen’in, “Fransa bir kadın tarafından yönetilecek. Bu ya ben olacağım ya da Merkel” ifadesi tartışmaya damga vurdu.

Söz düellosu iki buçuk saat sürdü ve 16.5 milyon kişi tarafından izlendi. Tartışmaya yön veren, son dönemde anketlerde hafif bir yükselme sağlasa da Macron’un açık ara gerisinde olmayı sürdüren, kaybedecek bir şeyi olmamasının da etkisiyle baştan sona agresif bir ton benimseyen Le Pen oldu.

Haberin Devamı

MACRON İKNA ETTİ

Haber kanalı BFMTV için yaptırılan bir ankette, Macron’u ikna edici bulanların oranı yüzde 63 çıkarken Le Pen yüzde 34’te kaldı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!