Lazer teknolojili diş implantları

İmplantlar, titanyumdan yapılmış yapay diş kökleri olarak tanımlanıyor.

Haberin Devamı

Diş implantları(yapay diş kökü), son yıllardaki teknolojik gelişimlerin paralelinde olgunluk dönemini yaşıyor. Takılıp çıkarılabilen protezler, yerlerini artık implantlarla desteklenmiş protezlere bıraktı. Ayrıca eksik dişleri tamamlamak için yandaki sağlam dişlerin kesilmesine de gerek yok. İmplantlarla ilgili binlerce araştırma yapıldı ve mükemmeli aramak için yapılan bu araştırmalar durmaksızın devam ediyor. İmplantların daha uzun süre ağızda kalmasını sağlamak amacıyla firmalar birçok yeni gelişme üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Amaç ise, sorunsuz implant yerleşimi ve daha uzun süre implantın ağızda kalması. İmplantların üretiminde, bir süredir lazer teknolojisi uygulanmaya başlandı.

KEMİK ERİMESİ MİNİMUM DÜZEYDE

Harward Üniversitesi Öğretim Görevlisi Diş Eti Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Myron Nevins, Türkiye’de yapılan implant kongresinde lazer implantlarla ilgili çalışmalarını Türk diş hekimleriyle paylaştı ve bu tip hastaların tedavisi hakkında hekimlere yeni bir bakış açısı kazandırdı.
Son dönemlerde kullanıma başlanan lazerle pürüzlendirilmiş implantlarda, başarı oranının daha yüksek olduğu kanıtlandı. Lazer teknolojisi kullanılarak üretilen implantın boyun kısmına, yumuşak doku ve kemik daha sıkı bağlanıyor. Böylece fiziksel tutuculuk daha iyi oluyor. Bu güçlü bağlantı, fiziksel bir barikat oluşturuyor. Oluşan bariyer, implantın üst kısmında kemik erimesini minimuma indirgiyor. Yeni çalışmalar, lazerle pürüzlendirilmiş implant uygulamasında, yara iyileşmesinin daha hızlı olduğunu ortaya çıkardı. Ayrıca araştırmaların sonucunda, lazerle pürüzlendirilmiş implant bölgesinde bakteri birikiminin daha az olduğu ortaya çıktı. Bakteri birikiminin az olması da implantın ağızda kalma süresini uzatıyor.

Yazarın Tüm Yazıları