Lazer İle Yakın Gözlüklerinden Kurtulun

Güncelleme Tarihi:

Lazer İle Yakın Gözlüklerinden Kurtulun
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2015 10:43

GÖZ HASTALIKLARI UZMANI OP. DR. HAKAN TÜRKER, 40 YAŞINDAN SONRA GÖRÜLEN, İŞ VE SOSYAL YAŞAMINI OLUMSUZ ETKİLEYEN ‘YAKINI GÖREMEME’ RAHATSIZLIĞININ BİRKAÇ DAKİKA SÜREN LAZER İŞLEMİ İLE TEDAVİ EDİLEBİLDİĞİNİ AÇIKLADI

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hakan Türker, 40 yaşından sonra görülen, iş ve sosyal yaşamını olumsuz etkileyen ‘yakını görememe’ rahatsızlığının birkaç dakika süren lazer işlemi ile tedavi edilebildiğini açıkladı.
Miyop, astigmat ve hipermetrop tedavilerinde 1980’lerden sonra lazer teknolojisi kullanılmaya başlandığını belirten Karşıyaka’daki Net Göz Göz Sağlığı ve Cerrahi Merkezi doktorlarından Op. Dr. Hakan Türker, lazer teknolojilerinin geliştirilmesi hem tedavi edilebilir hasta sınırlarını genişlettiğini ve çeşitlendirdiğini hem de güvenli cerrahi imkanları sunduğunu söyledi. Günümüzde lazer tedavisi kapsamında çözüm sunulan bir alanın da ‘yakını görememe’ rahatsızlığı olduğunu anlatan Dr. Türker, “Yakını görememe, yakın görmede bozukluk, yakına odaklanmada zorluk ve yetersizliktir. Yakını görememe yakın görmede bozukluk, yakına odaklanmada zorluk, yetersizlik her sağlıklı insanda görülen bir süreçtir. Bu rahatsızlık 40 yaşlarında başlar. Ancak hayat kalitemizi, sosyal ve iş yaşamını olumsuz etkiler. Bu durumda gözlük ve kontak lens kullanmak durumunda kalırız. İşte bu aşamada bir alternatif çözüm olarak hastalarımıza lazer tedavilerini sunmaktayız” dedi.
LAZERE NASIL KARAR VERİLİYOR?
Lazer kararının hastanın yaşam tarzına, beklentilerine ve göz yapısına göre verildiğinin altını çizen Dr. Türker, “Lazer uygulama alanları bölgesel olarak ikiye ayrılır. Excimer Lazer (kornea üzerindeki düzeltme) veya Femtosaniye Lazer (göz içi çok odaklı lens takılması) olarak iki farklı yöntem bulunmaktadır. Excimer Lazer, gözün en dış saydam tabakası kornea üzerinde lazer uygulaması ile gerçekleştirilir. Hastanın yakını görememe dışında bir rahatsızlığı yok ise Excimer Lazer çözümleri tercih edilir. Özellikle katarakt ve göz bozukluğu olmayan hastalarda iyi sonuçlar alınmaktadır. Göz içi uygulanan Femtosaniye Lazerde ise göz içine çok odaklı mercek (lens) takılır. Ancak hastanın hipermetrop olması, kataraktın başlamış olması veya göz kuruluğu şikayetlerinin olması bu lazer uygulamasını gerekli kılar” diye konuştu.
RAHAT TEDAVİ İMKANI
Dr. Türker, Excimer Lazer ile ilgili şu bilgileri verdi: “Kurum olarak uygulamada hasta memnuniyetine göre tercih ettiğimiz sistem yakın düzeltme uygulaması Lazer Presbyond adıyla patentlenmiştir. Lazer Presbyond uygulaması dışında supracor patentli uygulama da yakın görme bozukluğunda kullanılan bir diğer yöntemdir. Ancak bu uygulamada ara mesafelerde görme keskinliğinde bazı olumsuzluklar gözlemekteyiz. Ayrıca KornealInlay Kamra uygulaması kullanılmaktadır. Korneaya ince bir protez yerleştirilir. Ancak bu uygulama tek göze yapılır. Uygulanan gözün görüş açısı kısıtlanır ve üç boyutlu görme olumsuz etkilenir. Ancak bizim kullandığımız Lazer Presbyond uygulamasında bu sorunlarla karşılaşmadığımız gibi uygulamadan memnun kalınmadığında uygulama geriye döndürülebilir. Bu da bize daha rahat tedavi imkanı sunmaktadır.”
ÇOK ODAKLI GÖZ İÇİ MERCEK
Göz kuruluğu olan, katarakt belirtileri taşıyan ya da ileri miyop astigmatizma veya hipermetrop olan hastalarına ise Femtosaniye lazer ile çok odaklı göz içi mercek uyguladıklarını anlatan Dr. Türker, “Bu hastalarımızda da gözün diğer hastalıklarının ekarte edilmesi büyük önem arz etmektedir” ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!