Laureus Dünya Spor Ödülleri sahiplerini buldu

Güncelleme Tarihi:

Laureus Dünya Spor Ödülleri sahiplerini buldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2014 11:24

Laureus Dünya Spor Ödülleri'nde, Alman Formula 1 pilotu Sebastian Vettel, yılın erkek, ABD'li yüzücü Missy Franklin ise yılın kadın sporcusu seçildi.

Haberin Devamı

Laureus Vakfı'nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, 2000 yılından bu yana dağıtılan ve spor dünyasının en prestijli ödüllerinden kabul edilen Laureus Dünya Spor Ödülleri'ni bu yıl kazananlar, Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da düzenlenen törende belli oldu. Istana Budaya Tiyatrosu'ndaki törenin sunuculuğunu, "En İyi Film Oscar'ı"nın sahibi 12 Yıllık Esaret'te de rol alan Büyük Britanyalı aktör Benedict Cumberbatch yaptı.

"Yılın Erkek Sporcusu" ödülünü, 2013 sezonunda üst üste 4'üncü Formula 1 şampiyonluğuna ulaşan Red Bull takımının Alman pilotu Sebastian Vettel kazandı. Vatandaşı Michael Schumacher'den sonra bu ödülü alan ikinci sürücü olan 26 yaşındaki Vettel, ödülü 3 kez kazanan Jamaikalı sprinter Usain Bolt, FIFA Altın Top ödülünün sahibi Portekizli futbolcu Cristiano Ronaldo ve son 2 yılın NBA şampiyonu Miami Heat'in yıldız oyuncusu LeBron James gibi isimleri geride bıraktı.

2012 Londra Olimpiyatları'nda 2 dünya rekoru kıran ve 4 altın madalya kazanan 18 yaşındaki ABD'li yüzücü Missy Franklin de İspanya'nın Barcelona kentinde düzenlenen 2013 Dünya Yüzme Şampiyonası'nda gösterdiği muhteşem performans sayesinde "Yılın Kadın Sporcusu" ödülüne layık görüldü. Şampiyonadan 6 altın madalyayla dönen Franklin, "Bir dünya şampiyonasında en fazla altın madalya kazanan kadın yüzücü" unvanını almıştı.

Ödülü alan en genç kadın sporcu Franklin, ABD'li tenisçi Serena Williams, Rus sırıkçı Yelena Isinbayeva, Jamaikalı atlet Shelly-Ann Fraser-Pryce ve Alp disiplini kayakçı Sloven Tina Maze gibi rakiplerini geçmeyi başardı.

“Yılın geri dönüşü” Nadal'dan

Kortlardan 7 ay uzak kalmasına neden olan dizindeki sakatlıktan kurtulduktan sonra Fransa Açık'ta elde ettiği zaferle "bir 'grand slam' turnuvasını 8 kez kazanan ilk erkek tenisçi" olan İspanyol Rafael Nadal, “Yılın Geri Dönüşü” ödülünü aldı. 2013'te ABD Açık'ın şampiyonluk kupasını da evine götüren Nadal, yeniden dünya sıralamasının zirvesine yerleşmişti.

2013'te UEFA şampiyonlar ligi, UEFA Süper Kupası, FIFA Kulüpler Dünya Kupası, Bundesliga ve Almanya Kupası'nda şampiyonluğa uzanan Alman futbol kulübü Bayern Münih'in "Yılın Takımı" seçildiği törende, MotoGP'deki ilk yılı olan 2013 sezonunda 20 yaşındayken mutlu sona ulaşarak "tarihin en genç şampiyonu" unvanını alan İspanyol motosikletçi Marc Marquez de "Yılın En İyi Çıkış Yapan Sporcusu" oldu.

Malezya Başbakanı Necip Rezak'ın dışında Daniel Bruhl, Jamie Foxx, Fabio Capello, Michael Johnson, Eric Cantona, Lewis Hamilton, Nico Rosberg, Maria Sharapova, Du Juan gibi spor, eğlence ve siyaset dünyasından birçok ünlü ismin katıldığı gecede dağıtılan ödüller şöyle:

Yılın Erkek Sporcusu: Sebastian Vettel (Almanya) - motor sporları
Yılın Kadın Sporcusu: Missy Franklin (ABD) - yüzme
Yılın Takımı: Bayern Münih (Almanya) - futbol
Yılın En İyi Çıkış Yapan Sporcusu: Marc Marquez (İspanya) - motor sporları
Yılın Geri Dönüşü: Rafael Nadal (İspanya) - tenis
Yılın Engelli Sporcusu: Marie Bochet (Fransa) - kayak
Yılın Ekstrem Sporcusu: Jamie Bestwick (Büyük Britanya) - kros bisiklet

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!