Lastik patladı

GALATASARAY, şöyle güzel gidiyor aman böyle şahane oynuyor derken, lastik patladı. Galatasaray puan kaybetmeyecek diye bir şey yok.

Kendi sahasında berabere de kalabilir, maç da kaybedebilir. Fakat böyle ninni kıvamında oynama hakkı bulunmuyor Galatasaraylı futbolcuların. Geçen haftaki maçın ardından ‘Kamerun Milli Takımı, Dünya Kupası’na gitme hakkını dramatik bir şekilde kaybetti; Song’un psikolojik desteğe ihtiyacı olabilir’ demiştik.

Bu desteğin biraz da kapsamını genişletmek gerekecek sanırım. En azından taraftara bazı futbolculara tahammül konusunda destek gerekebilir.

İsim vererek, futbolcularla uğraşarak maç çözümlemek yanlış bir şey. Pek de sevmem. Ancak Cihan’ın durumu biraz farklı. Oynamamak veya kötü oynamak gibi bir isteği olduğunu sanmıyorum. İyi niyetine de inanıyorum. Ancak Cihan bu yükü kaldıramıyor maalesef. Gencecik futbolcu daha maçın 60. dakikasında bitiyor. Ne yaptığı, nereye koştuğu belli değil. İleri gidemiyor, geri dönemiyor. Onun da biraz dinlenmeye ihtiyacı var belki. Kaçırdığı golle belki de 3 puanın gitmesine sebep olan Hakan Şükür, kaç yaşında? Ancak Cihan’ın 4 katı koşuyor sahada. Gol kaçırsa da kendi adıma kızamıyorum Hakan’a. Sahada dün ayakta kalmaya çalışan (Mondragon’u saymıyorum) Saidou ve biraz da Hasan Şaş vardı. Cihan için söylediklerim aynen İliç için de geçearli. Böyle bir isteksizlik olur mu? İstemiyorsa, yollayın gitsin. Haftada bir 90 dakika top oynayacak sanırsın yüzüne karşı küfür etmişsin. Öyle bir ifade, öyle bir mutsuzluk...

Denizlispor, yer yer tek kaleye çevirdiği maçta anasının ak sütü gibi helal bir puanı aldı, cebine koydu. Maçın sonunda taraftar hakem Selçuk Dereli ve yönetime şiddetli tepki gösterdi. Selçuk Dereli’ye gelene kadar G.Saray’ın kendi göbeğini kesmesi gerekmez mi? Bir de şunu söylemek gerekiyor. G.Saray’da taraftarla yönetim arasındaki itişme ne kadar tehlikeli olabileceğini ilk kez net olarak gösterdi. Ben G.Saray’ın Avrupa zaferlerinden sonra bile taraftarın bu kadar uzun süre tribünde kaldığını pek görmedim. Buna numaralı tribün de dahil. Şuna inanıyorum protesto için kalanların büyük bölümü Selçuk Dereli’ye kafayı takmış olsa da yönetime tepkisini göstermek için kalanların sayısı da hiç az değildi. Normalde hiç üstünde durulmayacak bir beraberlik G.Saray’da problemlerle dolu olan balonu patlattı. Birilerinin çıkıp, yönetimi de taraftarı da ve belki futbol takımını da aklı selime davet etmesi şart.
Yazarın Tüm Yazıları