Laptop'unuzu kaç kez şarj ettiniz?

Güncelleme Tarihi:

Laptopunuzu kaç kez şarj ettiniz
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2017 08:07

Laptop'unuzun pil sağlığı ne durumda, onu kaç kez şarj ettiniz? Anlamanın yolu tek bir komuttan geçiyor!

Haberin Devamı

Taşınabilir cihazlarınızın pili, belirli bir şarj - deşarj sayısının ardından eski performansını kaybetmeye başlayacaktır. İster laptop'unuz olsun, ister telefonunuz veya tabletiniz, piliniz bir veya birkaç sene içinde verimliliğini yitirebilir ve değişime ihtiyaç duyabilir.

İşte bu yüzden Windows, pilinizi kaç kez şarj ettiğinizi ve diğer dinamik pil bilgilerini gösterebiliyor. Windows 8 ve üzerinde pilinizle ilgili bir rapor oluşturmak için şu adımları takip etmeniz yeterli.

Komut satırını Başlat menüsüne sağ tıklayarak çalıştırın ve şu komut yazın:

powercfg /batteryreport

Şimdi kullanıcı klasörünüze gidin ve battery report.html dosyasını bulun. Kullanıcı klasörünü şu konumda bulabilirsiniz:

C:\Kullanıcılar\KULLANICI ADINIZ\battery report.html

Haberin Devamı

Bu dosyayı açın, muhtemelen varsayılan tarayıcınız açılacak. Installed Batteries bölümünde bulunan Design Capacity ve Full Charge Capacity değerlerine bakın. Bu değler sırasıyla orijinal ve şu anki şarj kapasitesini gösterir. Cycle Count ise pili kaç kere şarj ettiğinizi gösterir.

Laptopunuzu kaç kez şarj ettiniz

Laptop'unuzun piliyle ilgili değerleri ve kalan şarj süresini hep gözünüzün önünde tutmak istiyorsanız, BatteryBar gibi bir araçtan da faydalanabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!