Lapsekili öğrenciler robot ve proje yarışmasına hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Lapsekili öğrenciler robot ve proje yarışmasına hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2016 12:36

Haberin Devamı

ÇANAKKALE (AA) - Lapseki Plevne Ortaokulu öğrencileri, Bursa'da yapılacak robot ve proje yarışmasını hazırlanıyor.

Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Okul Müdürü Kemalettin Kocaoğlu öğrencilerle ilk olarak Kaymakam Tahir Şahin'i ziyaret etti.

Danışman öğretmen Yaşar Bozdemir, ziyarette yaptığı konuşmada, proje ve robot çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Bu yıl tasarladıkları robotun birçok görevi eksiksiz ve başarıyla yerine getirdiğini dile getiren Bozdemir, "Etkinliğin proje ayağında ise ilçede ses getirecek projeler ürettik. Bu yıl ki proje teması çöpe çözüm. Bu kapsamda ilk öncelikle bir atık belirleyip bunu nasıl değerlendirebileceğimizi düşündük" dedi.

Bozdemir, okullara geri dönüşüm kutuları koyarak pet şişeleri topladıklarını belirterek, "Daha sonra okulumuza bu atıkları azaltmak için bir su arıtma tesisi kurduk. Yuvaya dönüşen plastikler projesi kapsamında ilçemizdeki sokak hayvanları için barınak temin etmeyi amaçladık. Ayrıca ilçemize pet şişe atıklarının çöp olmadığını, değerlendirilebileceğini göstermek için sokak hayvanlarını beslemek adına plastik atıklarla çalışan bir mama ünitesi kurmayı hedefledik" diye konuştu.

Haberin Devamı

Yılmaz, Kocaoğlu, Bozdemir ve öğrenciler daha sonra Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz'ı ziyaret edip, verdiği destekten ötürü teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!